BM önündeki eylemciler: 13 Kasım'da Strasbourg'ta olacağız

BM önünde oturma eylemini sürdüren eylemciler, Türk devletinin imha, işgal ve katliam saldırılarını gaz maskeleri takarak protesto ederken, bu amaçla 13 Kasım günü Strasbourg’da yapılacak eyleme de katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto eden ve özgürlüğünü talep eden Kürdistanlıların, 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba günü Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önündeki oturma eylemi, bu haftada devam etti.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda gerillalara yönelik kimyasal silahlarla saldırılarına dikkat çekmek için beyaz önlük giyen ve gaz maskeleri takan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşıdı.

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’da SİHA saldırısı sonucu şehit düştükleri açıklanan Kürt yurtseverleri Yusuf Gulo, Muhammed Gulo ve Mazlum Gulo şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanı Salih Sağlam, burada Kürdistanlılara seslenerek bir konuşma yaptı.

“Önderliğimizin  özgürlüğünün sağlanması temelinde Ocak ayından bu yana BM'nin suskunluğuna karşı oturma eylemimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz” diye konuşan Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşgal, imha ve soykırım saldırılarında sınır tanımayan Türk devletinin bu saldırılarına karşı BM ve uluslararası devletlerin suskunluğunu kabul etmeyeceğiz. Bizler Türk devletinin savaş ve insanlık suçlarını bulunduğumuz her yerde teşhir etmeyi sürdürürken suskunluklarıyla bu suça ortaklığını kabul eden başta BM olmak üzere bu devletlerin kirli politikalarını da teşhir etmeye devam edeceğiz.”

Kürdistanlılar ve dostlarına 13 Kasım Cumartesi günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle düzenleyeceği yürüyüşe katılım çağrısı yapan Sağlam: “Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak faşist Türk devletinin imha, işgal ve katliam saldırılarına cevap olmak için 13 Kasım'da İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları olarak tüm gücümüzle Strasbourg'ta olmalıyız' diye konuştu.

Sağlam'ın konuşmasının ardından Kürdistanlılar sloganlarla oturma eylemine devam etti.