BM önündeki oturma eylemi sürüyor 11’inci ayına girdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekmek ve fiziği özgürlüğünü talep etmek için İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde başlattığı oturma eylemi 11'inci ayına girdi.

25 Ocak'tan bu yana her çarşamba günü Kürdistanlılar BM Ofisi önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi düzenliyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitapları ile tecride ve Abdullah Öcalan'ın neden özgür kalması gerektiğine ilişkin kitapçık, broşür ve bildiriler aktivistler tarafından çevredekilere dağıtılıyor. Aktivistler çevredekilere eylemlerine ilişkin bilgiler de veriyor.

Bu hafta düzenlenen eylem 7 Temmuz 2021 günü Kêste köyü yakınlarında işgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlarda şehit düşen Berjîn Zenda (Ayşe Demir) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Eylemde bir konuşma yapan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam başta BM olmak üzere Avrupa devletlerinin tecride karşı suskunluğu ve Kürt halkının taleplerini görmezden gelmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Uluslararası komplonun bu devletler eliyle gerçekleştirildiğine dikkat çeken Sağlam konuşmasını söyle sürdürdü:

“Başta BM olmak üzere, bu devletlerin desteğini yanına alan Türk devleti Kürdistan'ın topyekûn işgalini ve Kürt halkına yönelik soykırımı hedeflemektedir. Aylardır Medya Savunma Alanları'na yönelik kimyasal silah saldırı da bu temeldedir. Bizler şehitlerimizin mücadelelerine bağlı kalarak, Önderliğimizin direnişini esas alarak ve gerillaların direnişini bulunduğumuz her yerde sahiplenerek topyekûn bir direnişle işgal ve soykırım saldırılarına cevap olacağız.”

Yapılan konuşmanın ardından Kürdistanlılar “Dem Dema Azadiyê ye" hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemine devam etti.