Bordeaux’da PKK’nin kuruluşu kutlandı

Fransa'nın Bordeaux kentinde, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) kuruluş 43’üncü kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım kutlandı.

Kutlama, Özgür Kadınlar Hareketi (TJA), Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ) ve Bordeaux Demokratik Kürt Konseyi (CDK) öncülüğünde gerçekleşti.

Kürtler ve dostlarından oluşan yüzlerce kişinin katıldığı kutlamada, kutlama salonu PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve DAİŞ karşıtı mücadelede Kürtlerin yanında yer alarak şehit düşen enternasyonalist savaşçıların posterleri ile donatıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamalar sırasında CDK-Bordeaux Eşbaşkanları Ayşe Semsur ve Hayri Karakoçan birer konuşma yaptı.

Karakoçan, PKK’nin Kürtler açısından önemini anlatırken, “Önder Apo ve arkadaşlarının öncülüğünde başlayan bu mücadelenin bugün tüm uluslararası alanda tanındığını” ifade etti.

TCŞ bildirisinin de okunduğu kutlamada Fransız aktivist, PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutladı, PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Cumartesi akşamı yapılan kutlamada dengbêjler Siracettin ve Mezher sahne alırken, bunları sanatçılar Meral Akan, Metin Zilan, Aras Ağır, Çetin Zilan, Mîr Perwer ve Xemgin Birhat takip etti. Kutlama halaylarla sona erdi.