Bremen Kürt derneğinden ırkçı tehdide tepki

Bremen Demokratik Kürt Toplum Merkezine, üzerinde SS yazılı bir kurşun bırakılarak yapılan tehdide tepki göstererek, “Devlet organlarının kriminalizasyon politikası ırkçı kişi ve çevrelerin ırkçı saldırılarına zemin hazırlıyor” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Kürt Toplum Merkezi, “23 Kasım 2023’te Bremen’de Kürt iş yerlerine yönelik ‘sizleri havaya uçuracağım’ mektubu yollandı. 21 Şubat 2024’de Bremen Kürt Toplum Merkezi Brati e. V posta kutusuna üzerinde SS yazılı ve Gamalı haç bulunan mermilerin içinde olduğu mektup bırakıldı” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kürtler Almanya’da yaşayan en örgütlü topluluktur. Bremen Eyaletinde en geniş göçmen grubu içerisinde yer almaktadır. Bremen toplumunun bir parçası olan Kürt toplumu kentin çok kültürlü yapısının ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak son dönemde Bremen kentinde Kürt toplumuna yönelik ayrımcı, kriminalize edici ve tehdit pratikleri toplumumuzda Kasım ayında Potsdam’da AfD ve sağcı kesimlerin düzenlediği göçmen karşıtı ve ırkçı toplantının detaylarının basına yansımasıyla genelde Almanya’da, özelde Bremen’de büyük bir tepkiye yol açtı. Demokrasiden, insan haklarından ve çok kültürlü bir yaşamdan yana milyonlarca insan sokağa çıktı ve “Bir Daha Asla” diyerek tepki gösterdi. Alman toplumunun tepkisi göçmen topluluklar içinde yer alıp Almanya’nın parçası haline gelmiş Kürt toplumunun bir nebze olsun rahatlamasına vesile oldu. Nitekim Kürtler Almanya çok fazla ırkçı saldırılara maruz kalmaktadır. Hanau’da ırkçı hezeyanlarla katledilenlerin kimliğine bakıldığında Kürtlerin tedirginliği anlaşılacaktır. Öte yandan AfD’nin yükselişe geçtiği bir dönemde Kürtlere yönelik kriminalizasyon politikasının devlet organları tarafından sürdürüldüğünü gözlemliyoruz. Unutmamak gerekir ki devlet organlarının kriminalizasyon politikası ırkçı kişi ve çevrelerin ırkçı saldırılarına zemin hazırlıyor. Nitekim, 13 Ocak’ta Kadri Saka’nın tutuklanması, Bremen Kürt Toplum Merkezinin basıldı. 21 Şubat’ta Kürt toplum merkezine kurşunla tehdit mektubunun bırakılması ırkçılara tehdit mesajları için fırsat sunduğuna işaret ediyor.

Bizler Almanya’da yaşayan Kürtler olarak Alman devlet organlarından şunları talep ediyoruz: Bizi kriminalleştermekten vazgeçin!

Kürt toplumuna yönelik ırkçı saldırıları ve tehditleri araştırın ve tüm bulguları detaylarıyla bizimle paylaşın.

Anti-semitizme gösterdiğiniz hassasiyeti anti-Kürt ırkçılığına karşı da gösterin ve Kürt kurum kuruluşlarını koruyun.”