GÖRÜNTÜLÜ

Britanya: Hamlenin 2’nci aşamasını başlatıyoruz

Britanya Kürt Halk Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük şiarı ile başlatılan küresel hamlenin ikinci aşamasını selamlayarak, “Hamlenin ikinci aşamasında tecrit kırılacak, Abdullah Öcalan özgürleşecek” dedi.

Britanya Kürt Halk Meclisi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm talebiyle 10 Ekim 2023’te başlatılan küresel hamlenin ikinci aşamasına ilişkin Londa KCC binasında bir basın açıklaması yaptı.

Britanya Kürt Halk Meclisi Sait Suruç ve Londra KHM Eşbaşkanı Türkan Budak tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın son 25 yıldır maruz kaldığı mutlak tecrit ve son 4 yıldır direndiği mutlak iletişimsizlik durumu kınandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şu anda dünyadaki en kötü işkence koşulları altında tutulmakta olduğu hatırlatılan açıklamada, ”Onun şahsında, Kürt halkı yıllarca soykırıma maruz kalmıştır. Rêber Apo, Kürt halkının lideridir. O, Kürt halkının özgürlük mücadelesinde baş aktördür. O, en büyük özgürlük savaşçısıdır. Ve her zaman dediğimiz gibi Abdullah Öcalan, özgür bir Kurdistan ve demokratik Türkiye'ye ulaşmak için ana müzakereci. Erdoğan rejiminin ona yaklaşımı, rejimin Kürt halkına yaklaşımını yansıtmaktadır. Onun tecridi, Kürt halkının ve Türkiye halkının tecrididir” denildi.

Britanya Kürt Halk Meclisi’nin tüm örgüt ve bileşenleri ile birlikte 10 Ekim 2023'te özgürlük mücadelesi dostları tarafından başlatılan “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” uluslararası kampanyasına katıldıkları hatırlatılan açıklamada, “1 Mart'tan itibaren, kampanyanın ikinci aşamasını başlatıyoruz. Bugünden itibaren 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz, 4 Nisan Rêber Apo'nun doğum günü, 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı gibi birçok önemli kutlama, bu küresel kampanyayı 'Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' sloganıyla anacak ve hatırlayacaktır. Bu ışık altında, tüm halkımızı ve dostlarımızı bu küresel özgürlük kampanyasına en kararlı ve aktif şekilde katılmaya çağırıyoruz. İkinci aşamayı, tecridi kırmak, Öcalan'ı özgürleştirmek ve Kürt sorununa çözüm getirmek umuduyla İngiltere'de başlatıyoruz” denildi.

Açıklama, “Be serok jiyan nabe” ve “Biji serok Apo” sloganı ile sona erdi.