CÎK’ten Ramazan mesajı: Birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız

Kurdistan İslami Toplumu (Civaka Îslamiya Kurdistan-CÎK), Ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu ayın İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesini dilerken, Kürtleri de birlik ve beraberliğini sağlamaya çağırdı.

CÎK yazılı mesajında, “İslam Alemi’nde ve dünyada barış ve huzurun yeşermesini ve gelişmesini diliyoruz.  Ramazan ayının halkların barış ikliminde ve özgürce yaşamasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.

Mesajda, “Bu yıl işlediğimiz günahların muhasebesini yapalım, zulümden ve zalimlerden uzaklaşalım, hakkı ve adaleti arayan Müminler olalım, savaşlara, haksızlıklara karşı duralım, iyilik ve adaleti yaşayıp yaşatalım. Ahlak ve vicdan sahipleri olarak hayatımızın geri kalan kısmını idame ettirelim. Resulullah Efendimizin dediği gibi bu ayın başında rahmeti yaşayalım ki mağfirete erişelim. Geçmiş günahlarımızdan arınalım, kardeşçe, özgürce, adilce huzur ve barış içinde yaşamımızı sürdürelim. Kendi aramızdaki sorunlarımızı kardeşçe ve konuşarak aşalım. Bir daha kardeşlerimizle savaş içerisinde olmayalım” ifadeleri kullanıldı.

Fitne ve fesatlara da alet olunmamasını isteyen CÎK, şunları belirtti: “Ülkemizin birçok parçasında halkımızın düşmanları aramıza nifak tohumlarını ekerek, birlik olmamızı istemiyorlar. İşgalci ve sömürgeci devletler ülkemizin her tarafını savaş alanına dönüştürmüş, halkımıza yönelik katliamları günden güne artıyor. Düşmanlarımız ve Allah’ın düşmanları olan işgalci devletlere karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Birlik ve birliğimizi sağlayıp işgalci devletlerin oyunlarını boşa çıkarmalıyız. İttifak muhabbet ve kardeşliğimizi geliştirmeliyiz. Herkes bu meseleyi aklı selim ve milletimizin maslahatları çerçevesinde ele almalı ve böyle çözüme katkıda bulunmalıdır. Civaka İslamîya Kurdistan olarak İslam halklarının Ramazan ayını tebrik ediyor ve İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.”