CDK-F Fransa'yı seçim komiteleriyle ördü

Fransa genelinde, 100’e yakın komite ile seçim startını veren CDK-F Fransa’da oy kullanma tarihleri olan 7-19 Haziran’a kadar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), 24 Haziran seçimleri için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Paris’te 55 kişilik 8 komite ve Fransa genelinde ise yüzlerce kişiden oluşan 100’e yakın komite ile seçim startını veren CDK-F Fransa’da oy kullanma tarihleri olan 7-19 Haziran’a kadar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürecek.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Van İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, CDK-F’nin Fransa’daki tüm panel, etkinlik ve halk toplantılarına katılarak seçime ilişkin bilgileri aktaracak.

Paris DKTM'de olan çağrı merkezi 12 Mayıs’tan itibaren 20 kişiyle HDP seçmenlerine bilgi aktarmak ve oy kullanma işlemlerinde yardımcı olmak amacıyla hizmet verecek.

FRANSA'DA HEDEFLENEN RAKAM AŞILACAK

Dün Van İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Kürt siyasetçi Xebat Öcalan ve Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Şükran Akdoğan’ın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Paris ve çevresinde sürdürülen seçim çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda süreç üzerine de bilgiler de verildi. Toplantıda, Fransa’daki seçim çalışmaları izlenimlerini aktaran Kürt Siyasetçi Xebat Öcalan, HDP'nin Fransa için hedeflediği oy sayısına ulaşacağını vurguladı. Seçime yoğun bir ilgi olduğunu belirten Xebat Öcalan, hedeflenen 50 bin oy rakamının aşılacağının altını çizdi.

VAN İPEKYOLU BELEDİYE EŞBAŞKANI VEYSEL KESER: SEÇİMLER BİR FIRSAT

Seçim çalışmaları boyunca Fransa’daki birçok programda yer alan Van İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser ise, toplantıda katılımcılara HDP-Avrupa merkezli seçim sürecini aktararak, HDP-Fransa resmi iletişim ağıyla aldığı sonuçlar üzerinden bir değerlendirme yaptı. Seçimlerin bir fırsat olduğunu vurgulayan Keser; "HDP, önümüzdeki her iki seçimde de kilit noktasıdır ve HDP’nin alacağı oy, tüm halklar açısından yaşamsal önemdedir. Tüm demokratik kurumların, tüm inanç kesimlerinin bu seçimde kurumlarını seçim merkezleri haline dönüştürmeleri, canla başla çalışmaları gerekmektedir. Mutlaka kazanacağız" dedi.

CDK-F'NİN SEÇİM PROGRAMI

* 11 Mayıs: Paris'te, Kürt siyasetçi ve yazar Fuat Kav’ın da konuk olarak katılacağı Hayko Bağdat’ın Efrîn'e destek için sergileyeceği tiyatro oyunu

* 11 Mayıs: Villiers-le-Bel’de, merkezi halk toplantısı

* 12 Mayıs: Paris merkez ve tüm bölgelerde çağrı merkezi

* 12 Mayıs: 95 Bölgesi’nde (Gonesse) Kürt siyasetçi ve yazar Fuat Kav ile Hayko Bağdat’ın yanı sıra; Farqîn ve Deza Amed’in de müzikleriyle renk katacağı seçime ilişkin halk toplantısı

* 13 Mayıs: Rouen Vallée de Reuille’de halk toplantısı

* 13 Mayıs: Villeneuve Saint George’da halk toplantısı

* 20 Mayıs: Villiers-le-Bel’de HDK Kongresi’nde seçim çalışması

* 20 Mayıs: Créil 60. Bölge’de halk toplantısı, panel

* 20 Mayıs: Rouen, Toulouse, Renne ve Evry’de halk toplantısı

* 26 Mayıs: Orleans, HDK Kongresi’nde seçim çalışması

* 26 Mayıs: Marsilya’da halk toplantısı

* 27 Mayıs: Marignan’da halk toplantısı

* 27 Mayıs: Evry’de, Civaka İslamiya Kurdistan (CİK) adına bir temsilcinin de katılacağı, cami yönetimiyle iftar yemeği

* 2 Haziran: Montpellier’de halk toplantısı

* 3 Haziran: Avignon’da halk toplantısı

* 3 Haziran: Draguinan’da halk toplantısı