Cenevre’deki eylemi bu hafta gençler devraldı

BM önünde sürdürülen eylemi devralan gençler, “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesinin esasında Kürt gençlerine direnişi yükseltme çağrısı olduğunu söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba gerçekleştirilen oturma eylemi devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleştirilen oturma eylemini bu hafta TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwanên Tekoşer) üyeleri devraldı.

Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik koordineli gerilla eylemi sırasında şehit düştükleri açıklanan HPG gerillaları Sason Asmîn (Murat Öçek), Jêhat Bagok (Mehmet Gümüş) şahsında bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 

TCŞ aktivisti Ramazan Amed, Abdullah Öcalan'ın İmralı direnişinin gerillalar ve tutsaklar tarafından sahiplenildiğini belirten Amed, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan hamleyi sahiplenmeye çağırdı.

Amed şöyle konuştu: "Kürt halkının dostlarının 10 Ekim 2023'te başlatmış olduğu 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' hamlesi esasında Kürt gençlerine direnişi yükseltme çağrısıdır. Bu temelde Kürt özgürlük hareketinin doğuşunu ifade eden Önder Apo'nun 'Genç başladık, genç bitireceğiz' sloganını esas alacağız.  Kürt gençleri olarak direnişi yükselteceğimizin sözünü buradan bir kez daha veriyoruz."