Darmstadt’ta Şehit Aileleri Komitesi oluşturuldu

Darmstadt ve çevre kentlerde yaşayan şehit aileleri ile gerçekleştirilen toplantıda Şehit Aileleri Komitesi oluşturularak, şehitlere bağlılık sözü verildi.

Almanya’nın Darmstadt kentinde şehit ailelerine dönük bir toplantı gerçekleştirildi.

Darmstadt ve çevre kentlerde yaşayan şehit ailelerinin katılımıyla yapılan toplantı, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Ardından Şehit Aileleri Kurumu adına Lokman Arslan bir konuşma yaptı. Şehitler Sara Hogir ve Bîşeng Brûskû anan Arslan, KOMAW’ın kuruluş amacını, faaliyetlerini ve çalışmalarında eksik kalan yönleri anlatarak, şehit ailelerini bilgilendirdi.

Şehit ailelerinin öncülük rolüne değinen Lokman Arslan çalışmaların büyütülmesi için komisyonların oluşturulması kararlaşmasına gittiklerini aktardı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına ise Zeynep Zelal söz aldı. “Ölçümüz Zap’tır” diyen Zelal, şehitlere layık olmak için ailelerin çalışmalara daha güçlü katılması gerektiğini söyledi.

Toplantıda Darmstadt ve çevresindeki 5 alanın her birinden temsilcilerin olacağı bir komite oluşturuldu.

Şehitlere ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a bağlılık temelinde çalışmaların genişletileceği sözünün verildiği toplantı, “Şehîd namirin” “Bijî Serok Apo” “Bê Serok jiyan nabe“ sloganlarıyla son buldu.