Berlin, Den Haag ve Oslo'da Ekim ayı şehitleri anıldı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi saflarında Ekim ayında şehit düşenleri anma amacıyla Hollanda'nın Den Haag ve Norveç'in Oslo şehirlerinde etkinlikler düzenlendi.

DEN HAAG

Den Haag'da çok sayıda kişi Ekim ayı şehitlerini anmak için bir araya geldi. Anmada konuşan Hollanda Şehitler Komitesi sözcüsü Metin Yüce şehitlere bağlılık ve sahiplenmenin önemine değindi.

Aktivist Zeynep Zelal Bafe de Gülnaz Karataş'ın (Beritan) direnişini hatırlatarak bugün de Beritan'ın ardıllarının Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı direndiğini anlattı.

Anmada Ekim ayı şehitleri için hazırlanan sinevizyon da gösterildi.

OSLO

Norveç'in Oslo şehrinde de Oslo Kadın İnisiyatifi öncülüğünde Ekim ayı şehitleri anıldı.

Kadın İnisiyatifi adına bir konuşmanın da yapıldığı etkinlikte Ekim ayında şehit düşen Beritan, Sarya, Ronahi, Şükrü Serhad ve kimyasal saldırılarda şehit düşen gerillalar anıldı. Şehitlerin hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı etkinlikte Beritan filmi gösterildi.

BERLİN

Berlin merkezli Dest-Dan Kadın Meclisi özgürlük mücadelesinde farklı yıllarda Ekim ayında şehadete ulaşan kadın devrimciler andı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi ve  Andrea Wolf'un (Ronahi) mektubu ile Selma Doğan’ın (Zinarin) gerilla günlüğünden bir pasaj okundu.

9 Ekim Komplosuna karşı “Güneşimizi Karartamazsınız” şiarıyla bedenini ateşe veren Selamet Menteş (Kurdê) ve Aynur ARTAN (Rotînda), KDP-TC işbirlikçiliğine karşı mücadelede şehadete ulaşan Gülnaz Karataş(Beritan), ve Kürdistan’ın diğer bölgelerinde şehadete ulaşan Andrea Wolf (Ronahi) Selma Doğan’ın (Zinarin), Gurbettelli Ersöz (Zeynep), Guhar Çakırga (Çiçek Botan) gibi Ekim ayı şehitlerinin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldığı esnada kadınların gözyaşlarını tutamadıkları, duygu dolu anlar yaşandı.

Nav-Berlin Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Hüseyin Güneş, şehitlerin mücadelesinin arkasında duracaklarını belirtti.