Duisburg'da Abdullah Öcalan için stant eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin teşhir edildiği stantta, “Abdullah’a Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Köln’de gerçekleştirilecek büyük yürüyüş için çağrı yapıldı.

Almanya’nın Duisburg kentinde  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla “Abdullah’a Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında stant kuruldu.

Duisburg Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafından kent merkezindeki Forum önünde saat 13.00’da kurulan stant 17.00’a kadar devam etti.

Eylem boyunca yapılan konuşmalarda, “Uluslararası güçler büyük bir ihanetle Önderimizi Türk devletine teslim etti. Tam 25 yıldır Önderliğimiz Türk devletinin elinde esir olarak tutulmaktadır. Son 3 yıldır Önderimiz üzerinde büyük bir tecrit uygulanmaktadır. İlk olarak bu hukuk dışı tecrit karşısında sesimizi yükseltiyor ve Türk devletini kınıyoruz. Türk devleti tarafından Kurdistan’ın dört parçasındaki Kürtlere yönelik büyük bir saldırı vardır. Bu saldırıları da şiddetle kınıyoruz” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün aynı zamanda Kürt halkının özgürlüğü olduğu belirtilen konuşmalarda hamle kapsamında zindanlarda başlatılan açlık grevlerinin daha fazla sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı.

Eylemde ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Kürt halkı ve dostlarının 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak büyük yürüyüşe katılma çağrısını içeren yüzlerce bildiri dağıtıldı.

Ayrıca Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere onlarca kartpostal imzalandı.

Stant eylemi “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları eşliğinde çekilen halay ardından sonlandırıldı.