Düsseldorf'ta yürüyüş: Dün Vietnam bugün Kürdistan

‘Kürtler kimyasal silahlarla ölüyor‘ diyerek Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken Kürdistanlılar, Avrupa devletlerinin sessizliğini ve Türkiye’ye silah satışını protesto etti.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar, gerillaya karşı kimyasal silah kullanan Türk devletini düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Eyalet başkenti Düsseldorf'ta yapılan yürüyüşü FED-MED, NRW YJK-E, TekoJIN ve Tevgera Ciwanên Kurdistan organize etti.

Öğleden sonra saat 14:00'da DGB Haus önünde başlayan yürüyüşte Kürdistanlılar, insan bedenini kimyasal maddelerden koruyan sembolik beyaz elbiseler giydi. Yürüyüşün önünde taşınan pankartta Rojavayê Kurdistan'da kimyasal saldırı sonucu ağır yaralanan ve görüntüleri medyaya yansıyan Mihemmed’in fotoğrafı yer aldı. Ayrıca pankartta şunlar yazılıydı: "Kürtler kimyasal silahlarla ölüyor!"

Yürüyüşte çok sayıda pankart ve doviz taşınarak Türk devletinin gerilla ve sivil halka yönelik yaptığı saldırılara dikkat çekildi. Bazı pankartlarda, "Kürdistan'daki kimyasal ve biyolojik saldırıları durdur" ve "Dün Vietnam, bugün Kürdistan" gibi yazılar yer aldı.

Yürüyüşte silahlı saldırı yapan onlarca temsili drone de taşınarak Avrupa devletlerinin Türkiye'ye yaptığı silah satışı protesto edildi. Ayrıca bu devletlerin Türkiye'nin suçlarına karşı sessizliği eleştirildi.

YJK-E adına bir konuşma yapan Yıldız Filimci, "Medya Savunma Alanları'nda gerillaya yönelik yapılan saldırılar, Kürt halkına karşı yapılan saldırılardır. Kürt Özgürlük Hareketi şahsında bitirilmek istenen, soykırıma uğratılmak istenen, Kürt halkının kendisidir. Bu saldırıların durması bize bağlı. Biz davamıza ne kadar sahip çıkarsak, Avrupa ülkeleri ve dünya kamuoyu da o kadar sahip çıkacaktır" dedi.

FED-MED Eşbaşkanı Ahmet Elmas ise, Türk devletinin kimyasal silahlarla gerillaya ve halkı saldırdığını, buna karşı yılmayacaklarını ve direnişe devam edeceklerini açıkladı.

Elmas, ayrıca OPCW'yi kendi görevini yapmaya çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde HPG yazılı bir açıklama yaparak, Türk devletinin 24 Nisan'dan günümüze 323 defa kimsayal silah ve zehirli gazlar kullandığını ifade etmişti. Kürdistanlılar haftalardır alanlara çıkarak, Türk devletinin bu saldırılarını protesto ediyor.