Eylemciler Soissons’dan seslendi: Bütün Kürtler 17 Şubat’ta Köln’e akmalı

Özgürlük Yürüyüşü 21’inci gününde Soissons’daydı. Eylemciler, “Nasıl ki 1999’da yüz binlerce kişi İtalya’ya akın ettiyse aynı şekilde Köln’e akalım. Önderimize sahip çıktığımızı haykıralım” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlük talebiyle başlayan 25 günlük uzun yürüyüş, 21. gününde Soissons kentinde devam etti. Yürüyüşe Kürt halkının yanı sıra pek çok Kürt dostu ve Abdullah Öcalan'ın fikirlerinden etkilenmiş olan kişiler katıldı.

Oldukça kalabalık ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen yürüyüşü Fransız ulusal basını da takip etti.

Kent garı önünde başlayan yürüyüş öncesi kitle, şarkılar eşliğinde halaya durdu. TEV-ÇAND sanatçıları da şarkılarıyla Özgürlük Yürüyüşü’nün bu etabına renk kattı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: “2024 yılı, Önder Apo’nun yılı olsun. Kürt halkı nerede olursa olsun sokaklara çıkıp önderine sahip çıkmalıdır. Nasıl ki 1999’da yüz binlerce kişi İtalya’ya akın ettiyse aynı şekilde Köln’e akalım. Önderimize sahip çıktığımızı haykıralım. Özgür olmadığımız için Şêx Saîd’e sahip çıkamadık. Dolayısıyla önderimizi zindanlarda bırakarak başsız kalamayız. Şu an nefesimiz kesilmiş durumdayız. Bütün Kürtler 17 Şubat’ta Köln’e gelmelidir.”

Yağan yağmura rağmen oldukça kalabalık ve dinamik geçen yürüyüşe Soissons halkı da ilgi gösterdi. Kilometrelerce yürüyen eylemciler, tarihi kentin sokaklarını Abdullah Öcalan posterleriyle donattı.
Yürüyüş boyunca dağıtılan bildirilerle çevre halkı Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yönelik tecrit ve soykırım sistemine dair bilgilendirilirken, atılan sloganlar ve söylenen devrim şarkılarıyla sokakları inletti.

Özgürlük Yürüyüşü’nün yarınki durağı Reims olacak.