FCDK-KAWA: 13 Kasım'da Strasbourg'da buluşalım

FCDK-KAWA, tecrit ve kimyasal saldırılara karşı Strasbourg'da buluşmaya çağırdı.

FCDK-KAWA eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı Strasbourg'da düzenlenecek eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Sayın Abdullah Öcalan’ın bütün mücadelesi Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesidir" denilerek, tecride dikkat çekildi.
“Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması Türkiye ve Ortadoğu’daki Kürt halkı için zorunluluktur" vurgusunda bulunulan açıklamada, "CPT ile Türk makamları arasında düzenli ve gizli bir diyalog söz konusudur" diye belirtildi.
Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Avrupa Konseyi ve CPT derhal CPT raporlarını dikkate alıp İmralı işkencehanesinde 23 yıldır süren işkencenin son bulması için inisiyatif almalıdır.
Başta AİHM, AP, CPT olmak üzere hangi kuruma ne sorumluluk düşüyorsa derhal bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmelidirler.
Soykırımcı TC devleti, uzun yıllardır Kürt halkına ve Medya Savunma Alanlarına karşı kimyasal silahlar ve zehirli gazlar kullanmaktadır.
TC güçlerinin, Heftanîn, Metîna, Zap ve Avaşîn’de de yoğun kimyasal silah ve zehirli gazlar kullandığına yönelik görüntüler gerillalar tarafından kayda alınmıştır.
TC soykırımcı devleti, kullandığı kimyasalları artık gizleyemiyor ve en büyük destekçileri olan NATO ve KDP güçleri de kamufle edemiyor. Bundan dolayı artık saklamaya ihtiyaç duymadan açıktan kullanmaktadır.
Bu temelde 13 Kasım'da Strasbourg’da yapılacak eyleme tüm yurtsever halkımızı ve dostlarını bekliyoruz."