FCK-BW-BAYERN, 13 Kasım'da Strasbourg'a çağırdı

FCK-BW-BAYERN, tüm Kürtleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ve kimyasal saldırılara karşı 13 Kasım'da Strasbourg'da yapılacak eyleme çağırdı.

FCK-BW-BAYERN eşbaşkanları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı düzenlenecek eyleme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "TC devleti tam da Kürtleri mezara gömdüğünden emin olduğu bir sırada Abdullah Öcalan önderliğinde yeni bir Kürt uyanışı ve direnişiyle yüzleşmek zorunda kaldı" denildi.

"Tarihte ilk defa Apocu özgürlük savaşçıları Türk
faşizmini ve işgalciliğini dize getirmişti" vurgusunda bulunulan açıklamada, uluslararası komploya dikkat çekildi.

'DİRENİŞİ YENEMEYEN TÜRK DEVLETİ KİMYASAL SALDIRILARA BAŞVURUYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Ancak esir tutulduğu şartlarda dahi mücadeleyi sürdüren Önder Öcalan, eskiden hayal dahi edilemeyecek gelişmelerin ve kazanımların önünü açmakla Kürdistan tarihinde izleri silinemeyecek başarılar ve kazanımlar elde edilmesini sağladı. Kaybettikçe çılgınlaşan faşist TC devleti bunun öcünü almak için bütün Kürdistan coğrafyasında yaşayan halklara karşı topyekûn imha savaşları yürüttü.

Kürt Özgürlük Hareketi’nin direnişini yenemeyen faşist TC devleti çareyi özgürlük savaşçısı gerillalara karşı kimyasal silahlar kullanmakta aramaktadır. Uluslararası sözleşmelerle yasaklanan kimyasal silahların kullanılmasına seyirci kalan uluslararası kurumlar ve ittifaklar nedense söz konusu Kürtler olduğunda duruma seyirci kalmayı tercih etmektedirler. Vaktiyle 5000'den fazla Kürdün katledildiği Halepçe Katliamı’nda olduğu gibi kapitalist modernist devletler soykırımcılarla iş birliği etmekten çekinmemektedirler.

'EYLEME BÜTÜN HALKIMIZI BEKLİYORUZ'

Kürt halkı bu adaletsizliğe, insanlık dışı siyasetlere daha fazla seyirci kalmamalıdır! Sivil evlatlarına, özgürlük savaşçılarına ve Önderliğine karşı yürütülen bu kirli savaş ve ittifaklara karşı demokratik hakkını kullanarak tepkisini göstermesinin zamanı gelmiştir. Bu amaçla 13 Kasım'da Strasbourg’a yapılacak eyleme bütün halkımızı bekliyoruz."