FED-KURD: Alman istihbaratı Kürtlere ajanlık dayatıyor

FED-KURD, Alman istihbaratının Kürtleri oturumla tehdit ederek ajanlık dayattığını açıkladı, halka "Avukatınız olmadan, bize bildirmeden görüşme yapmayın" çağrısında bulundu.

Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonu (FED-KURD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Doğu Almanya'da ispiyonculuk ve ajanlaştırma politikası artık tamamen kirli bir hal almış durumda. Son yıllarda yönetimimizle konuşup hayati tehlikesinin olduğunu bildiren Kürtlerin sayısı gittikçe artmaktadır" denildi.

'HAKAN AKBULUT ADLI TÜRK MEMUR, KÜRT AİLEYE AJANLIK DAYATTI'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Sivil polis olduklarını iddia eden Alman istihbarat teşkilatından olan kişiler, Kürtleri 'sizin hakkınızda elimizde tüm bilgiler var, ya bizimle çalışırsınız, bize Kürt kurumları hakkında bilgi toplayıp verirsiniz yada sizin oturum, pasaport almanıza engel oluruz veya iptal ederiz' gibi tehdit ediyorlar. Defalarca bizimle görüşüp kaygılarını ileten kadınlar oldu. Korkup Almanya'dan kaçıp başka ülkelere giden insanlar oldu. Leipzig ve çevresinde, Halle Saale ve çevresinde, birçok kentte ve özellikle Magdeburg'da yaşanan durum kabul edilecek gibi değil. Yabancılar Dairesine oturumunu uzatmaya giden bir Kürt, kadın memur tarafından yukarı kata götürülüp bir genç kadın ve Türk olan Hakan Akbulut isminde iki yetkiliye teslim edilmiş, bu kişi 'seni tanıyoruz, bizimle çalış, bize Kürtleri ispiyonla, senin oturumunda sana kolaylık sağlarız' demiştir. Aynı Hakan Akbulut üç gün önce Magdeburg'da yeni evine taşınan bir Kürt ailenin evine kadar gitmiş, ajanlık teklifi yapmıştır.

Bunun illegal bir durum olduğunu bizim bildiğimiz kadar Alman makamları da bilmektedir. Kürtlere karşı Türkiye'de yaşatılan psikolojik ve özel savaş Almanya'da da devam etmektedir. Alman makamlarına ve yetkililerine çağrımızdır; bu konuya acilen bir açıklık getirilsin, sizin ülkenize Türk devletinin zulmünden kaçıp sığınan insanlarımızı bu korku, baskı ve sindirme mekanizmalarına teslim etmeniz ne hukuki ne de insanidir.

Halkımıza çağrımızdır; sizinle böyle bir görüşme yapılmış ise en yakın kurumlarımıza bunu iletin ve bu kişiler ile  avukatınıza danışmadan görüşmeyin. Biz bu durumu yargıya taşıyacağız ve sonuna kadar bunun hukuki takipçisi olacağız."