FED-MED: Uğur Şakar’ın cenazesine kitlesel katılalım

FED-MED, Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması amacıyla 20 Şubat’ta bedenini ateşe veren ve 22 Mart’ta tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Uğur Şakar’ın cenaze törenine kitlesel katılım çağrısı yaptı.

FED-MED NRW yönetimi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi ve Alman devletinin Kürt kurumlarını kriminalize etmesini protesto amaçlı 20 Şubat’ta bedenini ateşe veren ve 22 Mart’ta şehit düşen Uğur Şakar’ın cenaze törenine kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan FED-MED NRW, şunları belirtti: “Kürt Halk Önderi Başkan Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto amaçlı 20 Şubat’ta fedai eylem gerçekleştiren ve bir ay kadar yoğun bakımda kaldıktan sonra 22 Mart’a şehit düşen Uğur Şakar’ın cenazesi Salı günü Rheydter Str. 191, 41464 Neuss adresindeki mezarlıkta saat 13.00’da toprağa verilecek.
Şehit Uğur Şakar arkadaşın bizlere bıraktığı bu büyük mirasa sahip çıkma temelinde tüm halkımızı ve dostlarımızla birlikte şehidimize yakışır şekilde kitlesel bir uğurlama yapmalıyız.

Bu temelde Salı günü olacak cenaze töreni için NRW de bulunamam tüm meclislerimiz başta olmak üzere halkımızı, devrimci ve demokrat tüm dostlarımızı cenaze törenine bekliyoruz.”