Gençlerden işgale ve tecrite tepki-YENİLENDİ

Paris'in üç merkezinde bir araya gelen gençler, “Gün gerillanın direnişini sahiplenme günüdür” diyerek direniş çağrısında bulundu.

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry, Garges-Sarcelles ile Drancy banliyölerinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, Türk işgal saldırılarına ve tecride karşı yürüdü.

Akşam saat 19.00’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen üyeleri, PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalarla birlikte üzerinde Fransızca Önder Öcalan’a özgürlük yazılı pankart taşıdı.

Türk devletinin Kürdistan’da kimyasal silah kullanımıyla birlikte sürdürdüğü işgal saldırılarını ve dün Qamişlo’da aynı aileden üç kişinin katliamına yol açan saldırısını kınadı.

Gençler, attıkları “Ciwan fedaiyên Rêber APO ne”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Liberté Pour Ocalan” (Öcalan’a Özgürlük) ve  “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)’ sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.

Aynı amaçla Garges-Sarcelles ile Drancy banliyölerinde de eylem yapıldı. 

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında gençler yaptıkları eylemde “Bijî Serok APO” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganları atıldı.

Gençler, yaptıkları eylemlerle, gerillanın direnişi ve mücadelesinin sahiplenilmesinin önemine vurgu yaparak, her yerde eylemlerine devam edeceklerini ifade etti. 

Eylemler, yaklaşık bir saat sürdü.