Gençlerden özgürlük için meşaleli yürüyüş

Marsilya’da meşaleli yürüyüş düzenleyen TCŞ’liler, “Gençlik APO’nun fedaisidir” diye haykırdı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleri, Fransa’nın Marsilya kentinde “Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür” diyerek, meşaleli yürüyüş düzenledi.

Gece saatlerinde Belle de Mai Meydanı’nda bir araya gençler, Kürt Halk Önderi Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan sistematik ve ağırlaştırılmış tecride karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gençler ara sokaklarda üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ve “Liberte pour Öcalan” (Öcalan’a özgürlük) yazılı pankart taşıdı.

Ara sokaklarda sık sık “Bijî Serok APO” , “Gençlik APO’nun fedaisidir” ve “Liberte pour Öcalan” sloganları atan gençler, yaklaşık bir saat meşalelerle yürüdükten sonra bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Her yerde kesintisiz olarak Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için eylemlerimize devam edeceğiz. Kinimiz ve öfkemizin artık bir sınırı kalmadı. Her yerde mücadelemizi büyüteceğiz ve daha büyük eylemselliklerle Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü haykıracağız. Özellikle faşist TC’ye destek çıkan Avrupa ülkeleri en başta hedefimizdedir. Bu vesileyle tüm Avrupa gençliğinin alanlara akmalarını vurguluyoruz.”

Yürüyüş yapılan açıklamalarla sona erdi.