Gençlerden ‘Werin Cenga Azadiyê’ eylemleri

Gençler, Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle alanlara çıkarken, Den Haag’da enternasyonalist gençler, Türk devletinin kimyasal kullanımının araştırılması talebiyle OPCW önünde eylem yaptı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy ile Villiers le Bel banliyölerinde ve Hollanda’nın Den Haag kentinde eylemler yapıldı.

PARİS

TCŞ üyeleri, Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde (TCŞ) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Akşam saatlerinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen gençler, “Werin Cenga Azadiyê” ve “Rêber APO’ya özgürlük Kürdistan’a statü” yazılı pankartlar ve attıkları “Bijî Serok APO” ve “Gençlik APO’nun fedaisidir” sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından Drancy Belediye binası önünde açıklama yapan gençler şunları vurguladı:

“Önder Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar alanlarda olacağız. Her yerde mücadelemiz sürecek. Faşist Türk devletinin kahramanca savaşan gerillaya karşı kullandığı kimyasal silah saldırılarını da kınıyoruz. Bu vesileyle Avrupa sahasında bulunan gençliğimize ve yurtsevar halkımıza çağrımızdır: Gün, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı ve gerilla direnişinin sahiplenileceği gündür. Gençler olarak bu dönemde alanlara akma çağrımızı yineliyoruz.”

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında bir eylem de Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde gerçekleştirildi.

Akşam saatlerinde RER banliyö treninde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiren gençler, üzerinde

Abdullah Öcalan’ın resimlerinin olduğu flamalar taşıyıp yolculara hitaben bildiriler okudu. Ardından Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talepli ve Türk devletinin kimyasal silah kullanımını teşhir eden bildiriler yolculara dağıttı

Yaklaşık bir saat süren eylemde gençler “Liberte pour Öcalan” (Öcalan’a özgürlük) ve “Faşist Erdoğan” sloganları atarak eylemlerini sonlandırdı.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde genç enternasyonalistler Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü önünde eylem yaptı.

OPCW binası önünde bir araya gelen enternasyonalistler, Türk devletinin Kürdistan’da aralıksız olarak kullandığı kimyasal silah saldırılarını protesto etti. Bunun yanı sıra OPCW kurumunun artık yaşanan bu durumu gözardı etmemesi ve bir an önce kimyasal silah kullanılan yerlerde araştırmaya çağırdı.

Bir açıklama da yapan gençler, şunları vurguladı.

“Batılı ülkelerin faşist TC zihniyetinin suçlarıyla, suç ortaklığı yapması ve bunu günden güne daha çok artırması kabul edilemez. Bunun için 18 Kasım’da Uluslararası Red Aid sekreterinin İsviçre’nin en yüksek mahkemesine çıkması bekleniyor. OPCW’deki eylemimiz, Red Aid International’ın Andi ile dayanışma içinde Türk faşizmine karşı eylem çağrısına yanıtımızdır. Türk faşizmini yıkın!”