Gulo ailesi şehitleri Dortmund’da anıldı

Yûsif Gulo ile iki torunu için çok sayıda kişinin katılımıyla yapılan anma etkinliğinde, "Herkes bilmelidir ki, uğruna 60 bin şehidin verildiği bu yoldan dönüş olmaz" vurgusuyla daha çok mücadele sözü verildi.

Almanya’nın Dortmund kentinde Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen Yûsif Gulo ile iki torunu için çok sayıda kişinin katılımıyla anma etkinliği düzenlendi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Asya Abdullah ve  PYD temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin katılımıyla Kurdisch Zentrum’da düzenlenen etkinlik, şehitler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. 

Sunumunu Hunermend Baran’ın yaptığı anmada 20 dakikalık bir sinevizyon da gösterildi. 

Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği KOMAW adına bir konuşma yapan Cemil Gültekin, katılımcıları selamlayarak, Yusif Gulo’dan söz etti. Gültekin, “Adaletin tükendiği dünyada 80 yaşındaki ihtiyarlarımız hedef alınıyor. Türk devleti, Avrupa ülkelerinin de desteğiyle Kürtleri katlediyor. Herkes bilmelidir ki, uğruna 60 bin şehidin verildiği bu yoldan dönüş olmaz” diye konuştu.

NACAH GULO: 3 KÜRT’Ü KATLETTİN AMA MİLYONLAR AYAKLANDI

Şehitlerin yakını olan Nacah Gulo da Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri anarak, başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm Kürt halkına başsağlığı diledi.

Nacah Gulo, “Bu katliam bize ne kadar ağır gelse de, 80 yaşında bir insanı katleden Türk devletinin ne kadar çaresiz kaldığını gösteriyor. Biz irade sahibiyiz. Erdoğan şunu bilsin ki, ağlamayacağız. Acizliğinden katliamlar yapıyorsun. 3 Kürt’ü katlettin ama milyonlar ayaklandı. Binlercesi söz verdi mücadeleyi büyütmek için. Sözümüz var, Başkan Apo’nun özgürlüğüne kadar mücadeleye devam diyoruz” dedi.

Gulo, “Şehitlerimiz ölümsüzdür” diyerek sözlerini tamamladı.

YÜKSEL KOÇ: BAŞKAN APO’NUN PARADİGMASI HEDEFE ULAŞIYOR

Anmada hazır bulunan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da, Türkiye’nin büyük krizde olduğunu dile getirerek, özgürlüğe yakın olanın Kürt halkı olduğunu söyledi.

Bu yüzyılın, Kürtlerin özgürlük yüzyılı olacağını vurgulayan Yüksel Koç, “Başkan Apo’nun paradigması insanlığı bir araya getiriyor. Kürtlerin en büyük silahı Başkan Apo’nun paradigmasıdır. Kürtlerin mücadelesi artık hedefe ulaşıyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

PYD üyesi Bavê Narîn ise, özgürlük mücadelesi için 20 şehit veren Gulo ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehitlerimiz bizim için direniş akademisi gibidir” ifadelerini kullandı.

ASYA ABDULLAH: ÖZGÜRCE YAŞAYABİLECEĞİMİZ ANLARDAYIZ

Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Asya Abdullah  da Gulo ailesi şehitleri ve YJA Star Genel Karargah Komutanı Delal Amed’i anarak konuşmasına başladı.

“Kürt halkı olarak sınırsız mücadele halinde olduğumuz tarihimize baktığımızda şehitlerimiz sayesinde kendi topraklarımızda özgürce yaşayabileceğimiz anlardayız” diyen Abdullah, devamla şunları kaydetti:

“Qamişlo’ya yapılan son saldırının hedefi aslında Kürt kazanımlarınadır. Şu anda içerisinde bulunduğumuz süreç, bir bütün Kürtlerin ortak mücadelesi zamanıdır. Gerillaya yönelik kullanılan kimyasal silahlar karşısında sessiz kalmayacağız. Kürt kazanımlarına yapılan saldırılar, Kürt ulusal birliğine, beraber stratejiye ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Rojava’daki kazanımlarımız kendiliğinden gelişmedi,  mücadeleyle oldu. Rojava modeli, Ortadoğu için bir modeldir. Biz kendi gücümüze güvenerek savaştık, kendi gücümüzle siyaset yapıyoruz. Gücü olmayan siyaset yapamaz ya da başkaları için siyaset yapar. Milyonların bize dost olmasının sebebi, bizim güç olmamızdandır. Her nerede olursak olalım, Kürt kazanımlarına saldırılar karşısında mücadeleyi daha da yükseltelim.”

Anma, “Şehîd namirin” ve “Ey şehîd, rêya te rêya me ye” sloganlarıyla son buldu.