Ivana Hoffmann, Duisburg’da anıldı

Duisburg'da Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce ile yine aynı tarihte 1999 yılında işkencede katledilen komünist işçi önderi Süleyman Yeter anıldı.

7 Mart 2015’te Rojava’nın Til Temir kentinde DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen enternasyonalist savaşçı Ivana Hoffmann ve Coşkun İnce ile yine aynı tarihte 1999 yılında işkencede katledilen komünist işçi önderi Süleyman Yeter Almanya’nın Duisburg kentinde anıldı.

MLKP/KGÖ tarafından çağrısı yapılan anmanın ilk bölümünde Ivana Hoffmann’ın mezarı önünde saygı duruşunda bulunuldu. Komünist gençler tarafından yapılan açıklamada DAİŞ karanlığının dağıtıldığı şu günlerde Ivanaların devrimi savunun çağrısının vücut bulduğu belirtildi.

Çok sayıda kişinin katıldığı anmada 1945’te esir alınıp katledilen Sovyet Kızıl Ordu savaşçılarının mezarlarına da çiçekler bırakıldı.

Anmanın ikinci kısmı salon etkinliği ile devam etti. İsviçreli komünist gençlerin Ivana için gerçekleştirdikleri sokak eyleminin görüntüleri ile başlayan ikinci kısımda Brecht’ten şiirler okundu.

KGÖ: IVANA’NIN DEVRİMCİ ATEŞİYLE DEVRİMİ SAVUNDUK, SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

KGÖ adına yapılan konuşmada Rojava devriminin en zor anlarında yoldaşları ile birlikte can feda çarpışan Ivana’nın özellikle Avrupa gençliğine bir mesaj olduğu aktarıldı. Devrim sen neredeysen oradadır şiarı ile özgürleşen genç komünistlerin bugün Şengül Boran’lardan , Özgür Evrim’lere ve Ivana’lara kadar mücadeleyi büyüttükleri aktarıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada Ivana’nın öğrenmede, gelişmede ve mutlu devrimcilik üretmede önemli bir yerinin olduğu belirtildi. Hayalini kurduğu, bir gün muhakkak buluşmak istediği Kürdistan’a gittiği ve orada devrimciliğini sınırsızca ürettiği aktarıldı. Süleyman Yeter’den Ivana ve Coşkun’a ve Efrin şehitlerine kadar farklı kültürlerden ve coğrafyadan gelen yoldaşların bir feda kuşağı olduğu belirtildi.

AÇLIK GREVLERİNİN SESİ OL

Anma boyunca yapılan konuşmalarda mücadelenin güncelliğinden ve her daim kendini yenilediği dile gelen konuşmalarda “Ivana’lar nasıl sessizliği bozduysa , Leyla Güven’ler de onurlu çıkışları ile mücadeleye nefes katmışlardır” denildi.

Türkiye, Kürdistan’da ve Avrupa’da devam eden açlık grevlerinin sesini bir an önce sokağa taşımanın birincil görev olması gerektiği aktarıldı.

MLKP’nin yapı taşlarını oluşturan ölümsüzler için yapılan sinevizyon gösteriminin ardından Ciwanen Şoreşger ve YDG okurlarıda Ivana şahsında konuşmalar yaptılar. Anma şiirler ve marşlar eşliğinde sonlandırıldı.