KCDK-E, Özgürlük Gemisi eylemcilerini selamladı

KCDK-E,"Önder Öcalan’a Özgürlük Gemisi yolcularını bu büyük eylemlerinden dolayı KCDK-E olarak selamlıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Önder Öcalan’a Özgürlük Gemisi eylemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, uluslararası komplo ve devletlerin rolüne dikkat çekilerek, "Önder Öcalan, İtalya Yeniden Kuruluş Komünist Partisi (PRC) Milletvekili Ramon Mantovani’nin devreye girmesiyle 12 Kasım 1998’de Rusya’dan İtalya’nın başkenti Roma’ya gelmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İtalya’nın başkenti Roma’ya gelen Rêber Apo İtalya’ya gidişini bu sözlerle ifade eder: 'İtalya’ya vardığımda, dostluk beklerken tutuklandım. Mahkeme, daha sonra tutuklamayı kaldırdı ama çok sert bir abluka altında tutularak, kaçırılmam için her yol denendi. İtalya’da benimle ilişkilenen güvenlik birimi de NATO’yla bağlantıları olan özel bir kuvvetti. D’Alema kabinesinin bu kuvvete karşı koyacak gücü olmadığı gibi, bu güçten haberi bile yoktu. Kimseyi dinlemiyor, kendi başına hareket ediyorlardı. İtalyan hükümeti, kendine güvensizdi ve belirleyici olma güçleri de yoktu. Bu birimin bana yaklaşımları da sert ve saygısızcaydı. Adeta bir suçlu muamelesi yaparak, parmak izlerimi aldılar, fotoğraflarımı çektiler.'

'TARİHİ ÖNEMİ VAR'

Kürt halkı ve Önder Öcalan üzerinde uygulanan bu uluslararası komplonun tarihsel gerçeği karşısında start alan Öcalan’a Özgürlük Gemisi, bu sebeple insanlık hafızasına yeniden tüm bunların hatırlatılması niteliğinde öneme sahiptir. Bu kadar büyük bir önemle 9 Kasım günü Yunanistan’ın Lavrio kentinden hareket eden Öcalan’a Özgürlük Gemisi 12 Kasım günü İtalya’nın Napoli kentine olacak.

12 Kasım'da Napoli'ye varacak gemide İtalya, Fransa, Katalanya, Brezilya, Almanya, Arjantin, Yunanistan, Kürdistan ve Türkiye’den 40 siyasetçi şahsiyet ve aktivistle bu tarihi günlerin anımsanması ve komplonun lanetlenmesi adına hareket eden gemi uluslararası komploya karşı halkların tam bir temsiliyeti ve kenetlenmesi niteliğindedir.

Uluslararası komplo ve uluslararası tecride karşı, bir cevap niteliği taşıyan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden şahsiyetlerin ve aktivistlerin içinde yer aldığı Öcalan’a Özgürlük Gemisi etkinliği tarihi nitelikte bir önem teşkil etmekte birlikte komplonun boşa çıkartıldığının da güzel bir örneğidir.

İsmi aşağıda sıralanan şahsiyetler, 23 yıllık hukuksuzluğa ve uluslararası tecride son verilmesi için bu eylemi başlattıklarını ifade ederek Rêber Apo üzerinde ki uluslararası tecride karşı olduklarını deklare ettiler.

Eylemcilerin temel talepleri Önder Öcalan üzerindeki uluslararası tecridin kalkması, Kürt halkı ve onun kahraman evlatlarına karşı kimyasal silah kullanan Türk ordusunun sürdürdüğü kirli savaşı durdurması ve PKK’nin 'terörist örgütler' listesinden derhal çıkarılmasını talep etmektedirler. Yine Güney Kürdistan başta olmak üzere tüm Kürdistan’a dönük işgal saldırılarını sürdüren Türk ordusunun derhal buna son vererek işgal ettiği topraklardan geri çekilmesini dile getirmektedirler.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SEFERBER OLALIM'

Ortadoğu, Kürdistan ve Türkiye’de kalıcı bir barışın tesis edilmesi için Önder Öcalan’ın özgür koşullarda rolünü oynaması gerektiğine vurgu yapan Öcalan Özgürlük Gemisi yolcularını bu büyük eylemlerinden dolayı KCDK-E olarak selamlıyoruz.

KCDK-E olarak tarihsel bir öneme sahip Önder Öcalan’a Özgürlük Gemisi aktivistlerinin taleplerinin taleplerimiz olduğunu yineliyoruz. Başta İtalya olmak üzere Öcalan’a Özgürlük Gemisi’ni görkemli bir karşılamaya tanık edilmesi ve yaşadığımız tüm Avrupa ülkelerinde komplo ve tecrite karşı Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için seferber olmaya çağırıyoruz."

GEMİ EYLEMCİLERİNİN İSİMLERİ

Öcalan’a Özgürlük Gemisi yolcularının isimleri ise şöyle açıklandı:

"Salvatore Malinconico Yazar, Filozof (İtalya Öcalan'a Özgürlük Komitesi üyesi), Giansandro Merli (Gazeteci - İl Manifesto), Sofia Gabasino Gazeteci (Dinamo Press - İtalyan), Patrizia Montesanti (Gazeteci, Dinamo Press - İtalyan), Stefano Mannironi (İtalyan avukat), Maria Mannironi (Noro ARCI Başkanı-İtalya), Rajaa İbnou Quounain (CUB Halk Sendikası Konfederasyonu), Josef Karl Heinrich Savary (İsviçre Yeşil Haç Doktoru, siyasetçi), Ignacio Argemi Roca (Katalan siyasetçi - Azınlıklar ve Devletsiz Halklar Federasyonu eski Başkanı), Anne Degeneve (Katalan siyasetçi), Maria Florencia Guarche (Brezilyalı akademisyen), Nathalia Benavides (Arjantin), Benedetta Luisa Carolina (İtalya),  Richard Wilde (Almanya), Lotta Sprenger (Almanya), Marie Hélène Sauloy (Fransız yönetmen), Antoine Cuche (Fransız kameraman), Adriana Masmitja Marin (Katalanya), Yalda Abbasi (Kürt müzisyen), Fatemeh Esmaeilian Zare (Kürt müzisyen), İmam Hüseyin Yıldız (Hollanda DEM-NED Esbaşkanı), Farkin Azad (Kürt müzisyen), Ertuğrul Kürkçü (HDP önceki dönem milletvekili), Nursel Aydoğan (HDP önceki dönem milletvekili),  Leyla İmret (Cizre eski belediye başkanı), Besime Konca (HDP önceki dönem milletvekili), Yüksel Koç (KCDK-E Eşbaşkanı), KCDK-E İsviçre Dış İlişkiler Sözcüsü Ahmet Yaman, TJK-E Dış İlişkiler Sözcüsü Melike Yaşar, TJK-E Üyesi Naciye Demir (Almanya), Kürt diplomat Eyüp Doru, Kürt kadın diplomat Melike Yaşar, Slyvie JAN (Fransa-Kürt dostluk derneği başkanı), Anja Flach (Alman aktivist), Michèle Laurent (Fransız Komünist Partisi yöneticisi), Eleftheria Psychogiou (Yunan Gazeteci)."