KCDK-E, Aydın Günay’ı andı

Yaşamını yitiren Aydın Günay'ı anan KCDK-E, "Aydın Günay o temiz yüreği ve devrimci kişiliği ile mücadelemizde yaşamaya devam edecek" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yaşamını yitiren Aydın Günay'ı andı.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Hem entelektüel kişiliği hem de ismi gibi aydın duruşuyla halkımız içinde derin bir saygi sağlamış Aydın Günay, 3 Kasım’da hayata gözlerini kapadı" diyerek, şunları belirtti:

'KARARLILIKLA MÜCADELE ETTİ'

"Avrupa alanında her evin, her ailenin yüreğine yerleşmiş, sabrı ve moraliyle mücadele değerlerini taşımış heval Aydın tam bir halk adamı devrimciydi.
30 yıl boyu özgürlük mücadelesine emek verdi, bu uğurda hem ailesi ve hem de kendisi nice bedeller ödedi. Beynini fethetmek isteyen hastalığa bile aman demeden mücadelesine hep kararlılıkla devam etti. Şikâyet etmedi, yakınmadı ve sızlanmadı.

Aydın Günay, 1 Ocak 1962 Van doğumlu bir devrimciydi. Ailesinin Almanya’ya yerleşmesiyle birlikte babasının yanına yerleşir.  Genç yaşta aydınlanır, Kürdistan’daki zulmü görüp anladıktan sonra, özgürlük mücadelesine ilgi duyar. Önder Apo’nun fikirleriyle aydınlanmasını sürdürerek özgürlük mücadelesinin bir neferi olmaya karar verir. En büyük oğlu Azad ve bir kardeşini özgürlük mücadelesinde şehit verir.

O zorlukların devrimcisiydi. Kolayı seçen değil zorla inadına mücadele eden bir devrimci.

Yıllarca Avrupa’nın çeşitli yerlerinde Kurdistanlıların evlerine misafir oldu ve onların gönüllerinde güzel hatıralar bıraktı.  Ziyaret ettiği her evde özgürlük mücadelesini anlattı.

Aydın Günay o temiz yüreği ve devrimci kişiliği ile mücadelemizin her zaman içinde benliğimizde yaşamaya devam edecek.

KCDK-E Aydın Günay’ı saygıyla anıyor, ailesinin ve Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz."