KCDK-E’den AP önünde yapılacak oturma eylemine çağrı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, 25-29 Mart tarihlerinde Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu önünde yapılacak oturma eylemine katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada “25-29 Mart tarihleri arasında kitlesel oturma ve açlık grevi eylemiyle direnişi büyütüyoruz!” dedi.

Leyla Güven öncülüğünde tecride karşı başlayan direnişin dünya çapında bir direnişe döndüğünü belirten KCDK-E, “Hapishaneler, Strasbourg, İngiltere, Hollanda, Almanya, İsviçre ve Kanada’da kritik sürece ulaştı” diye belirtti.

“Kararlı bir şekilde süren açlık grevi direnişleri dünya çapında etki yapmış durumdadır” diyen KCKD-E, şunları ifade etti:

“Dünyanın bir çok ülkesinde politik partiler, siyasetçiler, aydınlar, hümanist grup ve kişilikler, halklar etkin bir şekilde açlık grevi direnişleri ve direnişçilerin amaçlarıyla omuz omuza olduklarını deklare ettiler. Avrupa hükümetleri dahi yükselen bu dayanışma karşısında sıkışmış olmalarına karşın, iki yüzlü tavırlarında ısrar ederek çözüm yolunun önünü açmamaktadırlar.

Avrupa devletlerinin üç maymunu oynayan bu tutumu açlık grevi direnişlerinin amacına ulaşması önünde bir engel teşkil etmektedir. Avrupa Konseyi’nin bir organı olan CPT’nin sessizliği ve harekete geçmemesi bundan dolayıdır. Bu tutum Türk devletinin diktatör Erdoğan ve onun tekçi ittifakına cesaret vermektedir. Avrupa Konseyi ve CPT bu tutumla suça ortaklık etmektedir. Bu kurumların tutumu Sayın Öcalan üzerindeki izolasyonu ve tecrittin ağırlaştırılmasına katkı sunmaktadır. Açlık grevi eylemcilerinin son derece haklı, hukuki ve insani taleplerinin karşılanması karşısındaki bu tutum bir bütün olarak Kürt halkının imhasına katkı sunmaktadır. Açlık grevi direnişlerinde sembolleşmiş bu direnişin amacı bir halkın tecridini, izolasyonunu ve faşist zulmü parçalamaktır.”

BİRİNCİ AŞAMA BİTTİ

Açlık grevi direnişleri dünya çapında gündem olarak birinci aşamayı geride bıraktığına dikkat çekilen aşamada, “Artık çözümün ve pratik olarak karar verecek olan kurumların daha fazla ölümler olmadan acilen harekete geçmesi aşamasına girmiş bulunmaktayız. Eylem dünya halkları tarafından destek ve dayanışma alarak haklı olduğu kabul görmüştür” denildi.

Bir an evvel yetkili kurumların harekete geçmesi gerektiğini kaydeden KCDK-E, “Uğur Şakar, Zülküf Gezen, Ayten Beçet ve Zehra Sağlam’ın gerçekleştirdiği fedai eylemleri gösteriyor ki direnişçileri yaşamlarını feda edecek kadar kararlıdır.

Açlık grevi direnişi siyasi tutsakların tek mücadele yöntemi olarak sürdürülmektedir. Dünyanın bir çok merkezinde suren açlık grevi direnişçileri CPT ve AK’nın derhal harekete geçmesini talep ediyor” ifadelerini kullandı.

Açıklama şu çağrılarla son buldu: “Bu taleplerin gerçekleştirilmesi ve gerekli kurumların derhal harekete geçmesi için 25-29 mart tarihleri arasında, Avrupa Parlamentosu önünde (Rue Lucien Febvre, 67000 Strasbourg) yüzlerce kişinin katılacağı oturma ve açlık grevi eylemi gerçekleştirilecektir.

Avrupa Konseyi’nin harekete geçmesi için açlık grevi direnişini büyütmeye ve halkımızı 25-29 mart tarihleri arasında gerçekleşecek oturma ve açlık grevi eylemine tüm gücüyle katılmaya çağırıyoruz.”