KCDK-E ve TJK-E: Köln yürüyüşünde yeniden bir tarih yazıldı

KCDK-E ve TJK-E, yüz binlerin yürüyüşüyle 'Güneşimizi karartamazsınız' ruhunun Köln'e taşındığını vurguladı, "Köln yürüyüşünde yeniden bir tarih yazıldı" dedi.

KCDK-E ve TJK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "25 yıldır süren tecrit ve esarete karşı 17 Şubat günü Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilen Avrupa merkezi yürüyüşü yüz binlerin katılımıyla sel oldu aktı. Avrupa’nın onlarca ülkesinden dostlar, kadın, çocuk, yaşlı, genç yüz binlerin katıldığı yürüyüş muhteşem bir sahiplenişe sahne oldu" denildi.

Açıklamada, Köln yürüyüşünün tıpkı 1999 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı sahiplenme sürecine denk düşen bir kararlılık ve ruhla gerçekleştiğine dikkat çekilerek, "Başta Fransa olmak üzere, İsviçre, Hollanda, Belçika ve daha birçok Avrupa ülkesinden otobüs ve taşıtlarla binlerce insan Köln’e aktı" denildi.

'ÖNDER APO'NUN ULUSLARARASI BİR LİDER OLDUĞU GÖRÜLDÜ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Katılımın ana gövdesini oluşturan Almanya yürüyüşünün son gününe kadar kararlı bir çalışma sergileyerek kadınların ve gençlerin alanı hıncahınç doldurduğu bir seferberlik yaptı.

Haftalardır tüm Avrupa’nın her yerinde kararlı bir çalışma sürdürerek seferber olan meclislerimiz, halkımız Önder Apo’yu sahiplenme yürüyüşünde 'güneşimizi karartamazsınız' ruhunu meydana taşıdılar.

17 Şubat Köln yürüyüşüne kadın mücadelesi damgasını vurdu. Alanı dolduran on binlerce kadın Önder Apo’nun kadın eksenli paradigmasına sahip çıkarak sorumluluk bilinciyle yürüyüş öncesi en kitlesel katılımı sağlamak için seferber oldu.

10 Ekim 2023’de “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt Sorununa siyasi çözüm” hamlesine başından beri tüm güçleriyle katılan enternasyonalistler ve çeşitli ülkelerden dostlar Köln’de Önder Apo’yu sahiplenerek onun uluslararası bir lider olduğunu ifade ettiler.

Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve CPT gibi kurumların Önder Apo şahsında tüm Kürt halkını mahkûm eden tutumu protesto edildi. Faşist Türk devletinin 25 yıldır sürdürdüğü işkence ve tecridinin sürmesi bu kurumların sessizliği ve desteğindendir.

'YENİDEN TARİH YAZILDI'

Kürt halkı ve dostları 25 yıllık tecridi ve esareti kabul etmediklerini, Önder Apo şahsında Kürt halkına da tecrit altına alan bu orta çağ yöntemini durdurmakta kararlı olduklarını ve 2024 yılının Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı yıl yapma kararlılığı yinelendi.

Artık Önder Apo ve Kürt halkının özgürlüğü için tüm imkanların seferber edildiği, mücadelenin tüm toplumsal boyutlara taşındığı bir evreye girmiş bulunuyor. Diplomasi başta olmak üzere tüm haklı ve meşru mücadele alanları ve imkanları kullanılarak hamle yeni bir aşamaya geçiş yaparak milyonlara mal olacaktır.
17 Şubat Köln yürüyüşünde yeniden bir tarih yazıldı.

Yüz binlerce Kurdistanlı ve dostları Köln’de gerçekleştirilen 'Öcalan’a Özgürlük' yürüyüşünde  Önderliklerine bağlılıklarını ve çözümün adresinin Önder Apo olduğunu göstererek irade beyanında bulundular.

Türk devleti, uluslararası güçler ve kurumlar Kürt halkının bu mesajını iyi okumalıdır.

17 Şubat büyük Köln yürüyüşüne seferber olan yüz binlere, başta kadınlara, gençlere, enternasyonalistlere, dostlara, devrimci, demokrat, aydın insanlıktan yana olan herkese ve haftalardır bu yürüyüşü kapı kapı gezerek seferber eden herkese, alanda disiplinle çalışıp görev yapan herkese teşekkür ediyoruz.
Mutlaka başaracağız ve birlikte tecridi kıracağız!"