KON-MED Eşbaşkanı: Almanya’da hamleye Heilbronn’daki eylemciler öncülük ediyor

1 Şubat’ta dönüşümlü açlık grevi başlatan eylemcileri ziyaret eden KON-MED Eşbaşkanı Kerem Gök, “Diyebilirim ki hamlenin Almanya’daki öncülüğünü Heilbronn açlık grevcileri yapıyor” dedi.

Almanya’nın Heilbronn kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekmek ve Türkiye ve Kurdistan’da Adalet Nöbeti’nde olan eylemcilere destek vermek amacıyla 1 Şubat’tan 15 Şubat’a kadar sürecek açlık grevi eylemi başlatıldı. 

Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde üçer günlük dönüşümlü olarak sürdürülen açlık grevini coşkuyla sürdüren eylemciler, her gün ziyaretçi akınına uğruyor. 

Gün boyu ziyaretçilerle sohbet, müzik dinletisi ve halayla devam eden açlık grevini KON-MED Eşbaşkanı Kerem Gök ziyaret etti.

 Heilbronn’daki açlık grevi eyleminin Almanya’daki Kürt toplumuna etkisi hakkında konuşan Kerem Gök, şunları söyledi: “Hamlenin gelişimi açısından Heilbronn’daki açlık grevi eyleminin öncülük yaptığını belirtebilirim. Bu eylemin başlatılmasıyla Almanya’da canlanma, harekete geçme durumu daha da arttı. Artık diyebilirim ki Avrupa’da hamlenin öncülüğünü Almanya yapıyor. Mannheim’de yürüyüş, Kiel’de yürüyüş yapıldı. Ayrıca tüm Almanya’da yürüyüşler ve halk toplantıları yapılıyor. Bazı kentlerde belki üç defa halk toplantısı yapıldı. Ancak bazı şeyler var ki numunedir, semboldür. Bu nedenle bu eylemi düşünen, eyleme giren arkadaşlarla şunu paylaşmak isterim ki, böylesi bir rol ve misyonu üstlenmiş bulunuyorlar. Ve Almanya şahsında hem Kiel hem de Mannheim yürüyüşünün öncülüğünü yapmış bulunuyorlar. Her yerde söylediğimi burada da tekrar edeyim: Birçok yerde meclislerimizin çalışmadığı söylenir değil mi? Meclislerimizin çalışmamasının nedenlerinden biri de öncülüğün durdurulmuş olması, üretimin yapılmıyor olmasındandır. Yani KON-MED ya da KCDK-E’nin planlamasını bekliyorlar. O nedenle bir heyecan da olmuyor. Üretimin olmadığı yerde sahiplenme de olmuyor. Düşüncenin olmadığı yerde çoraklaşma olur.”