Kopenhaag’da kimyasal silah kullanımına dikkat çekildi

Danimarka Parlamentosu önünde Türk devletinin işlediği savaş suçları protesto edildi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve kadın meclisi üyeleri, Türk devletinin  Medya Savunma Alanları’na yöneik kimyasal saldırılarını protesto etti. 

Danimarka Parlamentosu önünde bir araya gelen grup, eylemin amacını anlattı. KCDK-E Sağlık Komitesi Üyesi Dr. Zeynep Binici, Türk devletinin Kürdistan ve Ortadoğu’da işlediği soykırım suçlarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. 

Binici, OPCW gibi kurumların görevlerini yapıp Medya Savunma Alanlarında Türk işgalci güçlerinin kullandığı zehirleri gazları araştırmaya çağırdı. 

Özgürlük nöbeti temsilcisi Doroti ise parlamenterlere hitaben, “Erdoğan’ın yaptıklarına sessiz kalıyorlar, Kürtler kimyasal silahla öldürülmeyi hak etmiyorlar. Sesinizi çıkarın, bu katliamı durdurun” dedi. 

Kürdistan ile Dayanışma Grubu adına konuşan Tue Magnusen ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan gibi binlerce tutsağın haksız yere rehin tutulduğunu belirterek, bir an önce özgür bırakılmaları gerektiğini belirtti. 

Magnusen, kimyasal silahların kullanılması konusunda tüm uluslararası güçleri sorumluluğa davet etti. 

Konuşmalardan sonra parlamento girişinde kimyasal gazlarla ilgili temsili bir gösteri yapıldıktan sonra bir dosya bırakıldı.