Krasnodar’da gençler tecridi kınadı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve can güvenliğinden edişe eden gençler bir basın açıklamasıyla tecridi kınadı.

Rusya Federasyonuna bağlı Krasnodar kentinde Kürt Gençlik hareketine bağlı gençler “Serî Hilde” kampanyası çerçevesinde bir basın açıklamasıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kınadı. Öcalan’ın sağlığı ve güvenliğinden için Halklar Evi’inde bir araya gelen gençler adına Rusya Kürt Gençlik Hareketi yönetim üyesi Nesrin Sara konuştu.

Öcalan özgür olana dek Kürt gençlerinin alanlarda olacağına dikkat çeken Sara “Gençler her gün alanlarda ve Önderliğimize uygulanan vahşetin dünya kamuoyuna duyurmak için daha aktif mücadele etmeliyiz. Faşist Türk devleti ve gerici Erdoğan zihniyet bizi Önderliğimizden koparıp yok etmek istiyor. Komalên Ciwan ve Komalên Jinên Ciwan tarafından başlatılan ‘Serî Hilde’ kampanyasıyla tüm gençleri bu insanlık dışı zulme dur demeye ve devrimci ruhla bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz. Bizi Önderliksiz bir yaşamı dayatanlar kendileri yok olacak ve Özgür Önderlikle Özgür Kürdistan kazanacaktır” dedi.

Gençler “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.