Küresel İklim Yürüyüşü’nde kimyasal protestosu

COP26 Konferansı öncesi İsviçre’deki eylemlere eşlik eden CDK üyeleri, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarda kullandığı kimyasal ve zehirli gazların doğaya ve canlı yaşamına verdiği zarara dikkat çekmek için gaz maskeleriyle yürüdü.

Kasım ayında İskoçya'da yapılacak 26. Birleşmiş Milletler

İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesi İsviçre'nin 7 merkezinde alanlara çıkan iklim aktivistleri, düzenledikleri eylemlerle küresel çapta bir an önce önlem alınmasını istediler.

İsviçre İklim Grevi tarafından düzenlenen eylemlerden biri Cenevre'de yapıldı. 

Akşam saat 16.00'da merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen iklim aktivistlerine Cenevre Kürt Toplumu (CDK) üyeleri de katıldı. 

“Türk devleti doğaya karşı kimyasal silahlarla saldırıyor” yazılı pankartla yürüyüşteki yerini alan CDK üyeleri, kimyasal ve zehirli gazların doğaya ve canlı yaşamına verdiği zarara dikkat çekmek için gaz maskeleriyle yürüdü.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik zehirli ve kimyasal gazlarla saldırdığına dikkat çeken Kürdistanlılar, attıkları sloganlarla uluslar arası kurumlara bir an önce müdahale etme çağrısında bulundu.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından BM önüne ulaşan eylemciler, burada düzenledikleri mitingle eylemlerini sonlandırdılar. 

.