Kürt devrimci Aydın Günay Paris'te yaşamını yitirdi

Kürt devrimci Aydın Günay (Metin) Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kasım'da yaşamını yitirdi. Günay'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından Kürdistan'a gönderilerek toprağa verildi.

Yaşamını yitiren Kürt devrimci Aydın Günay (Metin) için Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers-le-bel banliyösünde tören düzenlendi. Törene yüzlerce Kürdistanlı, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve birçok Kürt kurum ve kuruluş temsilcisi de katıldı. Devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulan törende, PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayraklarını taşıyan Kürdistanlılar, sık sık “Şehîd Namirin” sloganları attı.


Törende, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına Medya Botan, Heyva-Sor adına Heval Hüseyin ve ailesi adına oğlu Mazlum Günay birer açıklama yaptı.  

'METİN HEVAL 27 YILDIR DİRENDİ'

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal şunları söyledi:
"KONGRA-GEL, KCK, PKK ve bütün arkadaşlarımızın adına başta ailesinin ve tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun. gerçekten Heval Metin’in şehadeti bizim için ağır oldu. Kardeşi, oğlu ve bugün de kendisi Kürdistan şehidi oldu. Şehitlere karşı olan borcumuzu anlamamız gerekiyor.
Mücadeleyi şehitlerimizin hayatlarından anlayabiliyoruz. Ülkeleri için, özgür bir gelecek için militan bir ruh ile hayatlarını öne sürmüşler.
Bugünkü ruh, Metina’da, Zap’ta, Avaşin’de NATO güçlerine karşı direnen, onların başarı elde etmesine izin vermeyen gerillaların verdikleri mücadele ruhudur. Onlar Önder Apo’nun fedaileridir, Kürdistan halkının fedaileridir.  Heval Metin de onların oradaki iradelerini burada temsil ediyor. Metin Heval 27 yıldır bu özgürlük mücadelesi çatısı altında direniyor. Şehitlerden aldığımız maneviyatla, Heval Metin’in bıraktığı çalışmalarını omuzlayıp devam ettireceğiz. O sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Amaçları özgür bir Kürdistan, Önderliğin özgürlüğü ve onurlu bir yaşamdı. Buna layık olmak ve bu sorumluluğu bilip ona göre davranmalıyız. Heval Metin ile birlikte diğer şehitlerimize cevap olmak budur.”

'OĞLU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM'

Remzi Kartal’dan sonra Aydın Günay'ın oğlu Mazlum Günay konuştu. Günay, “Babamın ne kadar sevildiği bu kalabalıktan anlaşılıyor. Onun oğlu olmaktan, şehit Azad’ın abisi olmaktan ve şehit olan amcamın yeğeni olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

'ÖNDERLİK ÇİZGİSİNİ ESAS ALDI'

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına da Medya Botan açıklama yaptı. Botan, şöyle konuştu:
”Büyük bir mücadelenin yürütücü olan Metin yoldaş, göstermiş olduğu emek, fedakarlık ve dürüst katılım ile her daim Kürt Özgürlük Mücadelesi ve Önderlik çizgisi doğrultusunda doğru ve ilkeli bir yürüyüşü esas almıştır. Halkımızın yiğit bir neferi olan Metin yoldaşı bir kez daha saygıyla anıyor, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, Şehit Metin’in bize devrettiği özgürlük bayrağını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”
HEYVA-SOR adına Hüseyin Amed ise şunları söyledi: “Heval Metin son nefesine kadar da bu mücadelenin içindeydi ve bağlıydı. Dürüstü, temizdi her yönüyle başarmak için çalışıyordu. Başarmak için üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırdı. Dolayısıyla Heval Metin’in şehadeti tüm yoldaşları ve halkımızı derinden etkilemiştir. Metin yoldaşa sözümüz emanet ettiği mücadeleyi büyüterek başarıya ulaştırmak olacaktır.”
Konuşmaların ardından cenazeyi omuzlayan Kürdistanlılar, sık sık “Şehîd namirin” sloganları attı. Cumartesi akşamı Paris Charles de Gaulle Havaalanından yola çıkan Aydın Günay'ın cenazesi dün Van’a ulaştı ve doğduğu yerde toprağa verildi.