Kürt gençlerinden CPT’de eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden Kürt gençleri İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’de sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Fransa’nın Strasbourg kentindeki CPT binasına giren bir grup Kürt genci, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylem yaptı.

CPT’ye Abdullah Öcalan posterleri ve Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden pankartlarla giren eylemciler, engellemelere rağmen eylemi sürdürdü.

Sabah saat 10.00 da başlayana eylem yaklaşık olarak iki saat sürdü. Gençlerin eylemine polis, biber gazı ve coplu saldırıda bulundu.

Eyleme ilişkin bir açıklama yapan gençler, “25 yıldır Önder Apo İmralı işkence sisteminde esir tutulmaktadır. Bu esaret tüm Kürt halkına biçilmek istenen bir esaret durumudur. Önder Apo hiçbir şekilde avukatları ve ailesi ile görüştürülmüyor. Sözde ‘Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) İmralı’da yaşanan insanlık dışı muameleyi görmezden geliyor. Avrupa Parlamentosu aldığı karaları uygulamıyor. Parlamento CPT’yi hareketlendirmiyor” dedi.

Açıklamada “Bu eylemle biz Kürt gençleri Avrupa’nın Önder APO’ya yönelik bu kirli siyasetinden vazgeçmesini belirtiyoruz” denildi.

Eylemlerini sürdüreceklerini vurgulayan gençler, “Yaptığınız hukuk dışı siyaseti bırakın. Kürt halkı size boyun eğmeyecektir” diye belirtti.