Lavrio’da açlık grevi sonlandırıldı

Lavrio Kampı mültecilerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 259 gündür sürdürdüğü dönüşümlü açlık grevi, kitlesel bir yürüyüşle sonlandırıldı.

Yunanistan'da Lavrio Kampı mültecileri tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 259 gündür sürdürülen dönüşümlü açlık grevi, Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde düzenlenen kitlesel bir yürüyüş ardından sonlandırıldı.

Yürüyüş, Kürt mültecilerin yaşadığı Lavrio Kampı’ndan başladı, "Bimre xiyanet", "Bijî berxwedana zindanan", "Faşîst Tirkiye" pankartları ve "Bijî Serok Apo", "Şehîd namirin", "Jin jiyan azadî" sloganlarıyla kent merkezine kadar devam etti.  

Yürüyüş esnasında, dün Süleymaniye’de PKK Şehit Aileleriyle Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut’un katledilmesi de kınandı.  

Şehir merkezinde saygı duruşu ardından siyasetçi Hüseyin Arasan bir açıklama yaptı. Açlık grevinin amacını anlatan Arasan, “Lavrio Kampı mültecileri olarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 259 gündür ara vermeden eylemimizi sürdürdük. Arkadaşlarımızın emekleriyle eylemimiz amacına ulaşmıştır. Önderliğimiz özgürleşene kadar direnişimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.  

Yürüyüş, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.