Leipzig’de kimyasal protestosu

Gerilla alanlarına yönelik kimyasal kullanımının protesto edildiği Leipzig’de, gerillanın ezilenlerin yaşam garantisi olduğu vurgulanarak, “Türk devleti insanlık suçu işliyor, OPCW görevini yapsın” denildi.

Almanya’nın Leipzig kentinde açılan bilgilendirme standıyla, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik 23 Nisan’dan bu yana başlattığı işgal saldırıları protesto edildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve enternasyonalistler öncülüğünde Willy-Brandplatz’da üç saat devam eden stant boyunca bildiriler dağıtılıp çevreden geçenler bilgilendirildi.

Yapılan açıklamalarda Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarda ilerleme kaydedemediği için savaş suçlarına başvurup, dünyanın gözü önünde yasaklı kimyasal gazlar kullandığı belirtildi.

Özellikle de 2. Dünya Savaşı’nda yaşananların hesabını vermekte zorlanan ve Dersim ve Halepçe’de kullanılan kimyasalların sahibi Almanya’nın sessizliğinin dikkat çekici olduğu belirtilen açıklamada, “Failler belli, işgalciler yargılansın, Kürdistan’ı derhal terk etsin” denildi.

Açıklamada, gerillanın ezilenlerin yaşam garantisi olduğu vurgulanarak, “Türk devleti insanlık suçu işliyor, OPCW görevini yapsın” çağrısı yapıldı.