Londra’da ‘Önder Apo’ya Özgürlük’ yürüyüşü

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye getirilmesinin 25’inci yıl dönümü dolayısı ile Londra’da ‘Önder Apo’ya özgürlük’ şiarı ile 3 günlük bir yürüyüş başlattı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye getirilmesinin 25’inci yıl dönümünde İngiltere’de eylem ve etkinlikler sürüyor.

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde Londra’nın kuzeyinden güneyine doğru 3 gün sürecek bir yürüyüş başlatıldı.

Londra’nın güneyinde Action Town’da başlayan eyleme çok sayıda TCŞ üyesi katılırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve özgürlük talebinin yer aldığı pankart ve dövizleri taşındı. Direniş halayları ile başlayan eylemde sık sık, “Free free Kurdistan”, “Kahrolsun komplocu güçler”, “Free Öcalan, free Kurdistan”, “Bijî Serok Apo”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” şeklinde sloganlar atıldı.

Eylem 10 Ekim’de başlatılan ‘Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa barışçıl çözüm” hamlesine adandı.

Kortej halinde başlayan yürüyüş, kentin turistik ve yoğun cadde ve meydanlarında yoğun ilgi gördü. Yürüyüş sırasında bildiriler dağıtılırken, arabalardan korna ve zafer işareti ile destek verildi.

AÇLIK GREVCİLERİ UZUN YÜRÜYÜŞTE YERİNİ ALDI

Uzun yürüyüş ile birlikte Kürt Halk Meclisi’nden bir grup 3 günlük açlık grevi başlattı. Açlık grevcileri de uzun yürüyüşte yerini aldı. Molalarda şarkılar söylenen ve halayların çekilen etkinlikte kadınlar zılgıtları ile eyleme renk kattı.

Yürüyüşün ilk günü Trafalgar Meydanı’nda sona erecek.

Gençlerin başlattığı uzun yürüyüş, 18 Şubat günü Dalston Halkevi önünde tamamlanacak. Aynı gün Kürt Halk Meclisi tarafından bir yürüyüş ve miting düzenlenecek.