Londra’dan 15 Şubat mesajı: Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız

Londra’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunun yıl dönümü dolayısı bir araya gelen yüzlerce kişi, uzun bir yürüyüş ile “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız” mesajı verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümünde yüzlerce kişi İngiltere’nin başkenti Londra’da kentinde Dalston Junction önünde bir araya geldi. Eyleme enternasyonalistler ile demokratik kurum temsilcileri de katıldı.

Abdlullah Öcalan’ın flama ve fotoğraflarını taşıyan kitle, sık sık “Kahrolsun komplo, kahrolsun faşizm”. “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları attı. Yüzlerce kişi Öcalan posterlerini kaldırarak, Kürt ulusal marşını hep bir ağızdan okudu. Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde, Abdullah Öcalan’ı ve gerilla direnişini anlatan şarkılar söyledi.

Londra’da 3 gündür hem açlık grevinde bulunan hem de uzun yürüyüş yapan Britanya Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri de eylemde yerini aldı.

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları Sait Suruç ve Aso Kamali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ıa yönelik komployu kınayarak şunları vurguladı: “Öncelikle 10 Ekim Öcalan’a özgürlük hamlesini selamlıyoruz. Halklar bu komploculara faşist ve işgalci Türk rejimi ve onun başındaki katile asla geçit vermeyecektir. Dirilişin mimari Öder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar bu halk sokaklarda, meydanlarda, dağlarda ve şehirlerde direnecek, mücadele edecektir.”

Konuşmalar sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları ile kesilirken Dalston Juction’dan yürüyüşe geçilti. Kuzey Londra’nın en işlek caddelerinde gerçekleşen yürüyüşe alkışlar ile destek verilirken, araçlardan kornalar çalındı.

Yürüyüş boyunca sloganlarla haykıran kitle, Manor House bölgesinde ise oturma eylemine geçerek, bir süre caddeyi trafiğe kapattı.

Kitle daha sonra Kürdistanlıların yoğun yaşadığı Haringey bölgesine doğru tekrar yürüyüşe geçti. Yürüyüş KCC binası önünde sonlanırken, burada bir halk toplantısı gerçekleştirildi.