Lozan'da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylem

Lozan’da “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında eylem yapan grup, İmralı tecridinin sonlandırılmasını ve serbest bırakılmasını istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Lozan kentinde bir eylem düzenlendi. 

Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ ile Jinên Têkoşer-TekoJIN'in çağrısıyla Saint-Laurent kilisesi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, burada bir eylem gerçekleştirdi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” (Dem Dema Azadiyê Ye) hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının taşındı, “Dem Dema Azadiyê ye" hamlesinin sahiplenildiği sloganlar atıldı.

Burada konuşan Lozan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Sıtkı Demir, şunları belirtti: "22 yıldır Önderliğimiz üzerinde yürütülen tecridi kırmak ve Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamak için alanlarda olmayı sürdürürken işgalci ve katliamcı Türk devletinin  kimyasal silahlarla Medya Savunma Alanları'na saldırını da uluslararası arenada teşhir etmeye devam edeceğiz.”

Fransızca bildirilerin okunmasıyla devam eden eylem, işgale ve katliam saldırılarına karşı gerilla direnişinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı.