YENİLENDİ

Lübnan’da bilanço ağırlaştı: En az 270 ölü, bini aşkın yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, İsrail’in sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda ölü sayısı en az 270'e yükseldi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in güney Lübnan'da düzenlediği saldırılarda 270'ten fazla kişinin öldüğünü, binden fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Bakanlığa göre öldürülenler arasında kadınlar, çocuklar ve kurtarma görevlileri de var. 

İsrail ordusu pazartesi sabahından bu yana Güney Lübnan'ın yanı sıra Bekaa'da da son derece şiddetli ve yoğun bombardımanlar gerçekleştiriyor.

İsrail ordusu, Güney Lübnan ve Bekaa sakinlerine Hizbullah'a ait silahların bulunduğu tüm binalardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

İsrail ordusu, pazartesi sabahından bu yana savaş uçaklarının Güney Lübnan ve Bekaa Vadisi'nde Hizbullah'a bağlı olduğunu söylediği 800'den fazla hedefi vurduğunu söyledi. 

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog yoğun bombardımanlara rağmen İsrail'in “savaş istemediğini” söyledi. Herzog, “Tekrar söylüyorum, İsrail savaş istemiyor. Ancak halkımızı savunma hakkımız ve görevimiz var.” açıklamasında bulundu. 

Herzog, X üzerinde yaptığı açıklamaya İsrail devletine yönelik “tehditleri” temsil eden “sivil bölgelerdeki” Hizbullah füze stoklarını gösteren bir video ekledi. 

Cumhurbaşkanı, “Binlerce uzun menzilli roket evlerde, oturma odalarında, yatak odalarında ve mutfaklarda tutuluyor ve daha sonra halkımızı öldürmek amacıyla fırlatılıyor” iddiasına bulundu.