Mannheim’de Türk devletinin saldırıları ve sessizlik protesto edildi

Mannheim’de bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin kimyasal silah kullanımını ve buna karşı uluslararası kamuoyunun sessizliğini kınadı.

Almanya’nın Mannheim kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kürdistan’da kimyasal silah kullanmasını düzenledikleri mitingle protesto etti.

Kent merkezindeki Prandeplatz’da bir araya gelen halk, direniş şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

Yapılan açıklamada “Türk ordusu Kürt halkına karşı işlediği savaş suçlarında sınır tanımıyor. Yıllardır Tayip Erdoğan liderliğindeki Türk devleti, Kürdistan özgürlük gerillalarına karşı sayısız saldırı gerçekleştirdi ancak başaramadı. Yenilgisini gizlemek için bu kez 23 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’da ihanetçiler yardımıyla dünyaca yasaklı kimyasal silahları kullanıyor. Bu askeri harekatın ötesinde bir saldırıdır. Herkes bu aşağılık saldırılara sessiz kalıyor. ABD, Avrupa devletleri PKK’nin zayıf düşmesini bekliyor. Ama bu asla gerçekleşmeyecek. Başkan Apo’nun yarattığı Kürt halkının savunma gücü olan HPG gerillaları yenilmez ve bitmez. Bunu çok iyi biliyorlar. Çünkü Başkan Apo’nun felsefesinin temelleri sağlamdır, tek bir Kürt kalıncaya kadar da bitmez. Dün başardığımız gibi bugün de başaracağız” ifadeleri geçti.

Miting, bölgedeki Demokratik Güç Birliği temsilcisinin konuşması ardından, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Katil Erdoğan”, “Bimre xiyanete mala Barzanî” sloganlarıyla sona erdi.