Marsilya’da binler buluştu: Önder Apo’ya özgürlük!

Güney Fransa'da 158 kişi ile başlayan “Önder Apo'ya özgürlük” yürüyüşü 3. gününde binlerin buluşmasıyla sona erdi.

Güney Fransa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 158 kişiyle başlatılan 3 günlük uzun yürüyüşü, üçüncü gününde binlerin buluşmasına dönüştü.  

Önde “Önder Apo’ya özgürlük, Kurdistan’a statü” pankartı ile PKK ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıyan yürüyüşçülere Draguignan, Toulouse, Bordeaux ve Montpellier’den gelen Kurdistanlılar eşlik etti.

Yürüyüş boyunca Fransızca dilince “Önder Apo’ya özgürlük” sloganları atıldı ve bildiri okundu.
Kitle Vieux Port meydanına varmadan 5 dakika oturma eylemi yaptı.

Marsilya sokakları adeta Abdullah Öcalan’ın flamalarıyla renklendi. Meydanda Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşmalar yapıldı.

Kitleye seslenen Siyasetçi Cuma Tak şunları söyledi: “Bu alanda görüyoruz ki azalmamış, aksine çoğalmışız. Halk Önderliğine sahip çıkıyor. Buradan Önder Apo’ya selam gönderelim. Düşmanımız her türlü çirkefliği yapıyor, yapar da. Kimyasal da kullanır, değerlerine de saldırır ama biz  kendimize sormalıyız; bizler ne yapacağız, nasıl direneceğiz? Bunun sorgulamasını yapmalıyız. Onlar Önderliğimizi esir aldıklarında 65 genç bedenini ateşe verdi. Dediler, bizim güneşimizi karartamazsınız! O gün bugündür halk önderlikle beraber direniyor, sahip çıkıyor. Gerilla Zap, Metîna, Avaşîn’de düşmana büyük darbeler vuruyor, gerilla sorumluluğunu yerine getiriyor. Gün Önderliği özgürleştirme günü. Bizim gerilla gibi direnişi büyütüp Serok Apo’yu özgürleştirmeliyiz” dedi.