Muslim'in gözaltına alınması ve işgal girişimi protesto ediliyor

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarını ve Salih Müslim'in gözaltına alınmasını protesto etti.

Hollanda'nın Limburg Eyaleti'ne bağlı Venlo kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Efrîn'le dayanışma mitingi düzenledi. Başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerine çağrı yapan Kürdistanlılar Efrîn işgalinin bir an önce sona ermesi gerektiğini vurguladı. Mitingde Venlo Alevi derneği adına yapılan açıklamada ise, tüm Alevilerin bu kirli savaşa karşı durmaları gerektiği belirtildi. Açıklamada dün Kerbelada yasanan vahşetin bugün Efrîn'de yaşandığına dikkat çekildi. Miting daha sonra "Bijî Berxwadana Efrînê", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî YPG/YPJ" sloganları eşliğinde sona erdi.

LYON

Fransa'nın Lyon kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn'i isgal etme girişimini ve PYD eski Eş Başkanı ve TEV-DEM Dış ilişkiler Komitesi üyesi Salih Müslim'in gözaltına alınmasını protesto etti. Place Jean Mace’den, Place Bellcour'a kadar gerçekleşen yürüyüşte sık sık, "Efrîn yalnız değildir", "Her yer Efrîn, her yer direniş" ve "Katil Erdoğan" sloganları atıldı. Yüzlerce bildirinin dağıtıldığı yürüyüşün ardından Place Bellcour'da bir miting yapıldı. Miting Efrîn direnişine destek mesajlarının verildiği konuşmanın ardından sona erdi.

ATİNA

İşgalci Türk devletinin işgal girişimi ve Efrîn'de gerçekleştirdiği sivil katliamlar Yunanistan'ın başkenti Atina'da açılan fotoğraf sergisiyle protesto edildi. Atina'nın Syntagna meydanında açılan sergi Yunanlılardan yoğun ilgi gördü. Eylem komitesi adına açıklama yapan Besê Sipan, Kürt halkına yapılan katliamları kınayarak, "Sivil insanları katletmek insanlıkla hiçbir alakası yoktur. Bütün dünyaya çağrımız, bu bedenleri bombalayan faşizan zihniyete karşı durun. Kobanê'de nasıl direnişle zafere ulaşıldıysa, Efrîn'de de sonuç zafer olacaktır" dedi. Eylem komitesinden Azat İmal ise, Efrîn'de yaşanan sivil katliamlara karşı Avrupa'nın duyarsızlığına tepki gösterdi.