NAV-BEL’den Anvers’te yapılacak yürüyüşe çağrı

NAV-BEL, Belçika’da yaşayan tüm Kürdistanlıları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal silahlarla saldırısını protesto etmek amacıyla 13 Kasım’da Anvers’te yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Belçika Demokratik Kürt Merkezi (NAV-BEL), Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırıları ile Medya Savunma Alanları’nda kimyasal kullanımını protesto etmek amacıyla 13 Kasım günü Belçika’nın Anvers kentinde kitlesel yürüyüş düzenleyecek.

Eyleme ilişkin yazılı açıklama yapan NAV-BEL, gerillanın zorlu bir savaş içinde olduğunu belirterek, “Şehit Sinan Dersim’in mücadele ruhuyla Belçika’da yaşayan tüm halkımızı ve dostlarımızı bu büyük yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bilindiği üzere AKP-MHP rejimi, Güney Kürdistan’da Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarında kaybetmeye yakınken kimyasal silahlar kullanması gidişinin belirtileridir. Düşman, Kürdistan’da yenilmek üzeredir.

Belçika’da yaşayan toplumumuzun süreci yakından takip etmesi, müdahil olması. “Dem Dema Azadiyê ye” ruhuna uygun mücadeleye sarılması elzemdir. Gerilla halkın umudu olduğunu bu direnişle bir kez daha ispatlamıştır. Gerillanın zorlu bir savaş içinde olduğunu bilerek Belçika’da yaşayan halk olarak rolümüzü oynamalıyız. Bu vesileyle Şehit Sinan Dersim’in mücadele ruhuyla Belçika’da yaşayan tüm halkımızı ve dostları bu büyük yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz.”

Açıklamada, yürüyüşün Sintjanplain 2060 Antwerpen adresinde, saat 14.50'de başlayacağı bilgisi verildi.