Nürnberg ve Ulm’da halk toplantıları

Almanya’nın Nürnberg ve Ulm kentlerinde yapılan toplantılarda, 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak merkezi yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle 17 Şubat’ta Köln’de gerçekleştirilecek yürüyüşe güçlü katılım için Avrupa’da halk toplantıları yapılıyor. Bu kapsamda Almanya’nın Nürnberg ve Ulm kentlerinde de toplantılar yapıldı.

Nürnberg’te yapılan toplantıda Ortadoğu ve Kürdistan’da gerçek anlamda silahların susması ve kalıcı barışın sağlanmasının yolunun, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünden geçtiği vurgulandı. Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin Kürt halkı ve dostları tarafından kabul edilemez olduğu vurgulanan toplantıda, 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşte dünyanın bunu göreceği dile getirildi. Toplantıda “17 Şubat’ta bütün dünyaya Önderliğimize sahip çıktığımız göstermek için herkesi Köln’e bekliyoruz” denildi.

Bugün Ulm kentinde de bu amaçla bir toplantı vardı. Toplantıya Abdullah Öcalan’ın avukatı Ömer Güneş de katıldı. Güneş, komplonun başarıya ulaşamadığını, Kürt halkının mücadelesinin ise dünyaya açılım sağladığına işaret etti.

Toplantıda ayrıca Ulm’den, 17 Şubat’taki yürüyüşe kitlesel katılım yapılacağı dile getirildi.