Paris’ten Strasbourg’a Özgürlük Yürüyüşü sürüyor

Bugün başkent Paris’in Villiers le Bel banliyösünde devam eden Özgürlük Yürüyüşü’nde dağıtılan bildiriler ve kısa brifinglerle Fransız halkı Abdullah Öcalan’a yönelik hukuk dışı ve insanlık dışı tecrit uygulamaları hakkında bilgilendirildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fiziki özgürlüğü amacıyla yapılan 25 günlük uzun yürüyüş, 16. gününde başkent Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde devam etti.

25 yıllık esareti temsilen 25 kişiyle 25 gün boyunca sürecek uzun yürüyüşte halkın coşkusu da git gide artıyor.

Uzun yürüyüşçüler Villiers le Bel Belediyesi önünde yaptıkları açıklamada, şu an İmralı adasında ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya kadar üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirecekleri mesajını vererek tüm Kürt halkını da mücadeleden asla vazgeçmemeye davet etti.

Eylemciler, bütün Kurdistanlıları ve Kürt dostlarını 17 Şubat’taki Köln mitingine akın etmeye, aynı zamanda yürüyüşün yarınki Garges Les Gonesses etabına katılmaya davet etti.

Çevredeki halka yürüyüşle ilgili bildiri dağıtılırken, kısa brifinglerle Fransız halkı da Abdullah Öcalan’a yönelik hukuk dışı ve insanlık dışı tecrit uygulamalarına dair bilgilendirildi.

Yürüyüş güzergahı boyunca hoparlörlerden Fransızca yapılan açıklamalarda hem Türk devletinin Kürt Halk Önderi’ne uyguladığı tecritle O’nu dünyadan izole etmeye çalıştığı belirtilirken, Strasbourg’da bulunan İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin de umarsız pozisyonu ile Türk devletine cesaret verdiği, görevlerini yerine getirmediği hatırlatıldı.

22 Ocak 2024’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in 9 Ocak 2013’te katledildikleri yer olan Kurdistan Enformasyon Bürosu önünde başlayan uzun yürüyüş, 15 Şubat günü Strasbourg’da bulunan CPT binası önünde son bulacak.

Bugün Villiers le Bel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir tiyatro gösterimi ile günü sonlandıracak Özgürlük Yürüyüşçüleri’nin yarınki eylem alanı ise başkent Paris’in kuzey banliyölerinden Garges les Gonesses olacak.