'Polonya sınırı bir an önce açılsın!'

Zürih'te göçmen kurumların yaptığı eylemde, Avrupa devletlerinin yanlış göçmen politikaları sonucu yaşanan bu olayın bir trajediyle sonlanmaması için sınırların bir an önce göçmenlere açılması gerektiği vurgulandı.

Polonya-Belarus sınırında çoğunluğu Kürt olan binlerce mültecinin devletler arası yaşanan çekişme sonucu ölüm kalım savaşı yaşamasına tepki gösteren İsviçre'nin Zürih kentindeki göçmen örgütler, bir eylem düzenleyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

Aralarında İGİF (İsviçreli Göçmen İşçiler Federasyonu) ile ATİK-İsviçre'nin de yer aldığı çok sayıda göçmen kurumu, merkez tren istasyonu önünde bir eylem düzenledi. 

Burada kurumlar adına yapılan konuşmalarda, “Aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı binlerce mülteci Polonya-Belarus sınırında soğuk ve açlıkla baş başa bırakılarak ölüme terk edilmişlerdir” denildi.

Avrupa devletlerinin yanlış göçmen politikaları sonucu yaşanan bu olayın bir trajediyle sonlanmaması için sınırların bir an önce göçmenlere açılması gerektiğine vurgu yapılan konuşmalarda, başta İsviçre olmak üzere Avrupa kamuoyuna duyarlık çağrısında bulunuldu.

Almanca bildirilerin okunduğu eylem, göçmenlerle dayanışma çağrılarının yapıldığı sloganlarla sonlandırıldı.