Remzi Kartal: Çözüm için İmralı kapılarını açın

Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için Strasbourg’da düzenlenen mitingde konuşan Kongra Gel Eşbaşkanı Kartal, “Kürt sorunun çözümü için İmralı kapıları açılmalı ve Abdullah Öcalan’ın fiziki tutsaklığı sona erdirilmeli” diyerek, dünya kamuoyuna seslendi.

Fransa’nın Strasburg kentinde Avrupa’nın birçok kentinden binlerce Kürdistanlı ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı uluslararası kurumların sessizliğini protesto etti.

Place de la République'de toplanan kitleye, aralarında Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına Zozan Serhat, KCDK-E adına Fatoş Göksungur ve çok sayıda enternasyonal kurum temsilcisi de katıldı.

Saygı duruşu ardından KCDK-E Dış İlişkiler Sorumlusu Berivan Fırat, “Türkiye bütün dünyanın gözleri önünde diktatör Erdoğan’ın talimatları ile Kürdistan’da savaş suçları işliyor, kimyasal silahlar kullanıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tecrit altında tutularak çözümsüzlük derinleştiriliyor. Bugün burada bu kurumların sessizliğini teşhir ediyoruz. CPT’nin İmralı’da işkenceyi belgelemesine rağmen burada önünde bulunduğumuz kurumlar pinokyoculuk oynamayı sürdürüyor” dedi.

TUTSAKLIĞI SONA ERMELİ
Daha sonra söz alan Remzi Kartal, ”Başta Avrupa’daki halkımız, dört parça Kürdistan ve dostlarımız, Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için seferber olmalı. Siyasi, diplomasi, iletişim olmak üzere bütün toplumsal alanlarda mücadeleyi yükseltelim. Çünkü bugün Önder Apo’nun durumu nedir, bilmiyoruz. Biz Strasbourg’da büyük bir eylem yapıyoruz. CPT’nin gidip Önder Apo’nun yaşamı hakkında incelemelerde bulunmasına ve orada işkence var demesine rağmen buradaki kurumlar ve üye devletler sessizliğini koruyor. Biz Önder Apo’ya sahip çıkma ve özgürlüğü için eylemleri büyütme mecburiyetindeyiz. Dünya kamuoyuna verdiğimiz mesaj şudur: Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için İmralı’nın kapıları açılmalı ve Abdullah Öcalan’ın fiziki tutsaklığı sona erdirilmeli” ifadelerini kullandı.

Zozan Serhat ise Kürdistan’da KDP eliyle ortaya konulan ihanet çizgisini teşhir ederek, İmralı’da sürdürülen ağır tecride değindi.

Serhat, “Kürt sorununda demokratik çözümün yolu İmralı’dan geçer. Bu suça ortak olan bütün Avrupa devletlerini uyarıyor, üzerlerine düşeni yapmalarını istiyoruz” dedi.

Yürüyüş daha sonra Avrupa Parlamentosu önünde Hozan Şemdin’in sahne alması ve halayların çekilmesi ile son buldu.