Rojava şehitleri Hannover'de anıldı

Türk devletinin 9 Kasım’daki saldırısı sonucu şehit düşen Yusif Gulo ve torunları ile koronadan dolayı şehit düşen Pîro Torî ve Bawer Botan Hannover’de anıldı.

Almanya'nın Hannover kentinde 9 Kasım günü Türk devletinin Qamişlo’da silahlı insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı sonucu katledilen Yûsif Gulo ve torunları Mezlûm ile Mihemed anısına, yanı sıra Hesekê'de 5 Kasım günü koronadan dolayı şehit düşen Pîro Torî ve Bawer Botan için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Anma salonuna şehitlerin fotoğrafları ve daha önce Gulo ailesinden şehit olan 11 savaşçının fotoğrafları yerleştirildi.

Katılımın yüksek olduğu anmada onlarca Kürdistanlının yanı sıra Kürt dostları da hazır bulundu.

Şehitler için saygı duruşu ile başlayan anmada konuşmalar yapıldı.

Etkinliğe telefon yoluyla katılan Şehit Mezlûm'un annesi, bugüne kadar özgürlük uğruna 14 şehit verdiklerini hatırlatarak, “Gerekirse bu topraklar için binlerce daha vermeye hazırız. Türk devletinin bu alçakça saldırısı aslında onların ne kadar zayıfladığını, çaresiz olduğunu gösteriyor. Ben bütün halkımıza sesleniyorum; Êzidîsi, Müslümanı, Süryanisiyle hep beraber olalım, birlik olalım. İhanete kurban gitmesin kimse, oğlumun kanı dökülen son kan olsun. Ve buradan söz veriyoruz Önder Apo'ya ve şehitlere; bedeli ne olursa olsun, bu davayı sonuna kadar mücadele ederek devam ettireceğiz” diye konuştu.

Gulo ailesinin bir mensubu olan Emel Gulo ise şunları dile getirdi: “Bugün mala Gulo ailesi defalarca ihanete uğramış bir ailedir. Ve her ihanette bedel vermiş, şehit vermiş bir ailedir. Bunlara karşılık bu davaya ve Önder Apo’nun ideolojisine olan bağlılıklarını, hiçbir güce baş eğmeyen duruşlarını göstermişlerdir. Bundan dolayı alçak Türk devletinin ve işbirlikçilerinin hedefi olmuşlardır. Kürdistan’daki ihanetçilere buradan sesleniyoruz; gelin dönün bu yoldan. Elinizi vicdanınıza koyun, dönüp bir bakın bu döktüğünüz kan kardeşlerinizin kanıdır. Gelin bu topraklara, bu halka ve bu mücadeleye bağlı kalın.

Anmada ayrıca Şehid Pîro Tori'nin ailesi adına Mehmet Beşir bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından şehit Yûsif'in ve Gulo ailesinin diğer şehitleri için hazırlanan sinevizyon izletildi.

Anmada Suriye Kürt Sol Partisi Genel Sekreteri Salih Gedo, KOMAW üyesi Heval Ali, NAV-DEM Hannover adına Xoşnav Ata ve NAV-YEK adına Şêx Loqman ve Şêx Hüseyin birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Şehid Yûsif'in bazı videoları izletildi.

Anma, “Şehîd namirin" ve "Bimre xiyanet" sloganları ile sona erdi.