Saarbrücken’de PKK yasağına karşı yürüyüş: Yasak Kürt halkını vuruyor

Yasağın gün geçtikçe daha da anlamsızlaştığı, Kürtleri cezalandırma noktasına geldiği belirtilen Saarbrücken yürüyüşünde, "Alman devleti bu anlamsız yasağa son vermeli ve Kürtleri kriminalizasyon politikasından vazgeçmelidir” denildi.

Almanya’da PKK yasağının 28’nci yıl dönümünde Almanya’nın Saarbrücken kentinde bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Saarland Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edilen yürüyüşe Kürtlerin yanı sıra çok sayıda Alman derneği ve Kürt dostu da katıldı.

Yürüyüş boyunca PKK yasağının kaldırılmasını isteyen birçok pankart ve döviz taşıyan Kürdistanlılar ve dostları, PKK yasağının kaldırılması ve Türkiye’ye verilen desteğin durdurulması yönünde sloganlar attı.
Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde PKK yasağına ilişkin bir bildiri okundu.
PKK’nin 1993 yılından yasaklanmasından beri Kürtlerin Almanya’da kriminal gösterilmeye çalışıldığını belirten Seebrücken oluşumu temsilcisi, “Bu yasak ile birlikte çok sayıda Kürt hakkında mahkemeler açıldı, hala açılmaya devam ediliyor. Bu yasak gün geçtikçe daha da anlamsızlaştı, Kürtleri cezalandırma noktasına geldi. Alman devleti bu anlamsız yasağa son vermeli ve Kürtlerin kriminalizasyon politikasından vazgeçmelidir. Erdoğan, Türkiye’de iktidara geldiği günden beri savaş politikası yürütüyor. Tüm bölgeyi savaş alanına çevirdi. Kürtlere karşı acımasızca bir savaş yürütürken, Kürtler buna karşı barış için alanlara çıktı. Bundan dolayı diyoruz ki; Erdoğan’ın verdiği savaşa karşı biz Kürtlerin tarafındayız. Alman devleti ve Avrupa Birliği de bu savaşta Erdoğan’ın yanında değil mazlum Kürt halkının yanında yer almalıdır” açıklamasında bulundu.

Linksjugend adına yapılan konuşmada ise 28 yıllık yasağın hiçbir getirisinin olmadığı vurgulandı.

1993 yılında Almanya’da PKK’nin yasaklanmasıyla birlikte Avrupa’da daha birçok devletin Almanya’yı örnek alarak PKK’yi yasaklama yoluna gittiğini belirten temsilci, “Ne yazık ki Türk devleti, PKK’nin Avrupa’da, özellikle Almanya’da yasaklanmasından sonra Kürtlere karşı daha da pervasızlaştı ve adeta Kürtlere karşı geliştirdiği katliamcı politikasına bir kılıf olarak kullandı. Almanya ve Avrupa’ya bu politikasından derhal vazgeçmesi çağrısını yapıyoruz. Kürtler, Rojava’da olduğu gibi Ortadoğu’da gerici DAİŞ zihniyetine karşı ağır bedeller vererek büyük mücadele verdi. Bu ağır bedeller sonucunda Rojava’da Demokratik Özerklik oluşturuldu. Bizler Linksjugend oluşumu olarak Rojava’nın mutlak anlamda savunulması gerektiği düşüncesindeyiz. Bundan dolayı Rojava’yla dayanışmamızı daha da güçlendirmemiz gerektiğini vurgulamak istiyoruz” diye kaydetti.

Miting, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “PKK yasağına hayır”, “PKK halktır, halk burada” sloganları ile son buldu.