Sara Hogir ve Bîşeng Brûsk Atina’da anıldı

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon üyesi Bîşeng Brûsk ve Komalên Jinên Ciwan Yürütme üyesi Sara Hogir için Atina’da anma etkinliği düzenlendi.

İşgalci Türk devletinin 28 Temmuz 2023’te Medya Savunma Alanları’na dönük hava saldırılarında şehadete ulaşan Komalên Jinên Ciwan Koordinasyon üyesi Bîşeng Brûsk ve Komalên Jinên Ciwan Yürütme üyesi Sara Hogir, Yunanistan’ın başkenti Atina’da anıldı.

Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anmaya, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Tevgera Jinên Kurdistan-Ewropa (TJK-E) üyeleri ile çok sayıda genç katıldı.

Anmanın yapıldığı salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Sara Hogir ve Bîşeng Brûsk’un fotoğrafları, PKK bayrakları ile “Jin jiyan azadî” yazılı pankart asıldı.

Demokratik Kürt Kültür Derneği adına konuşan Sara Gulan, genç kadınların Kurdistan özgürlük mücadelesinde öncü rol oynadığını belirterek, Sara Hogir ve Bîşeng Brûsk’un bıraktığı yerden mücadeleyi sürdüreceklerini ve zafere ulaştıracaklarını vurguladı. 

TCŞ adına yapılan açıklamada, gençlerin şehitlerin anısına bağlılık vurgusu yapılarak, “Sara Hogir ve Bîşeng Brûsk yoldaşlar, kendilerini Kurdistan özgürlük mücadelesine adadı. Bizler arkadaşlarımızın Kurdistan’ın ve Rêber Apo’nun özgürlüğü hayallerini gerçekleştireceğiz” denildi.

Anma etkinliği, Şehîd Bîşeng Brûsk ve Şehîd Sara Hogir’in yaşamını konu alan ve Kürt özgürlük mücadelesinin önemine dair yaptığı açıklamaların yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından “Şehid namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.