GÖRÜNTÜLÜ

Toronto'da komplo yürüyüşle kınandı

Kanada’da yaşayan Kürtler, Toronto şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komploya karşı yürüdü.

Kanada’nın en büyük şehri olan Toronto’da günlerdir “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında eylem ve etkinlikler devam ediyor. Kurdistanlılar parlamento binasından xehir merkezinde bulunan City Hall’den Dundas Meydanı'na kadar  kitlesel bir yürüyüş yapıldı.

Kanada Toplum Merkezi binasının üstüne 15 Şubat'ta  “Freedom for Ocalan” ve “Kes nikare Roja me tarî bike” pankartları asıldı, zindanlarda direnenleri sahiplenmek için bir günlük açlık grevi yapıldı. 16 Şubat'ta kiralanan led truck Kürtçe müzikler ve “Freedom for Öcalan” fotoğraf ve videolarıyla şehrin en işlek noktalarında gezdirildi.

Parlamento binasının önünde toplanan Kurdistanlılar ve dostları, Toronto’nun merkezi olan Dundas Meydanı'na kadar yürüyerek, uluslararası komployu ve soykırımcı saldırıları protesto etti.

Yerli halkın ilgisini çeken eylemde İngilizce bildiriler dağıtılarak Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü kirli savaş, Kürt Halk Önderi ve tutsakların durumları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürtler, kadınlar, demokrasi ve özgürlük alanlarındaki rolüne değinildi, siyasi tutsaklar selamlandı.

Açıklamada, "Mücadelemizle Önderimizi ve Kurdistan'ı özgürleştireceğiz. Ülkemiz ve Önderimiz özgürleşmediği sürece bizim için her gün kara gündür" denildi.